23. jun. 2023

De største forbrugertrends i 2023 (og hvad din butik kan lære af dem)

Når det kommer til detailhandlen, er det afgørende at være på forkant med de nyeste forbrugertrends for at sikre succes.
7 min. læsning
Kunde betaler med kort ved en moderne betalingsterminal
Linket blev kopieret

I 2023 ser vi allerede nogle utroligt spændende og ikke overraskende tendenser, der får stor indflydelse på forbrugernes adfærd og præferencer.

Ved at forstå og udnytte disse trends kan din butik nemt differentiere sig og tiltrække flere kunder.

Så lad os dykke ned i nogle af de hotteste forbrugertendenser i 2023 og se, hvordan din butik kan gøre sig bemærket.

Følg med her.

1. Online shopping er nemt, og det hitter stadig

Surprise, surprise! Online shopping er fortsat en dominerende forbrugertrend i 2023. Faktisk så dominerende at fire ud af fem danskere handler online. 

Det viser en undersøgelse fra Danmarks Statistik

Og kundernes bekvemmelighed og tillid til at shoppe online er stadig i vækst.

Derfor bør forretninger stadig fokusere på brugervenlige e-handelsplatforme, personalisering og kombinationen af online og fysiske butikker for at skabe en optimal shoppingoplevelse.

Men overraskende nok er den fysiske detailhandel stadig enorm relevant, da flere online forretninger faktisk implementerer showroom-koncepter eller pop-up-butikker.

Så i 2023 har det allerede nu handlet om at imødekomme kundernes ønsker og behov for at forblive konkurrencedygtig i det digitale landskab.

Kunde bliver tilmeldt kundeklub på gulvet via et mobilt pos-system

2. Offline shopping fortsætter: Skab unikke oplevelser i butikken

Selvom online shopping stadig er et hit og utrolig populært, fortsætter mange kunder med at værdsætte og foretrække den fysiske butiksoplevelse i 2023. Heldigvis for det.

Dine kunder ønsker meget mere end blot et køb – de søger en uforglemmelig oplevelse. Så hvorfor ikke levere det, når nu man har muligheden.

Lige præcis dét, kan din butik levere ved at tilbyde unikke oplevelser, der kun kan opleves offline.

Arranger events, workshops eller pop-up aktiviteter, der engagerer kunderne og skaber en følelsesmæssig forbindelse til din butik. Der skal faktisk ikke særlig meget mere til.

Skab et indbydende og inspirerende miljø, hvor kunderne kan interagere med produkterne og få personlig rådgivning fra dine engagerede medarbejdere.

3. Gør en forskel: Vær miljøbevidst

Ja, vi er alle klar over det, og heldigvis er det stadig utrolig populært at være miljøbevidst.

Forbrugerne er blevet mere opmærksomme på deres indvirkning på miljøet, og de ønsker at støtte butikker, der også tænker på vores planet. Så hvorfor ikke lære af denne bevægelse?

Giv miljøet en plads i dit hjerte og tilbyd produkter, der er skånsomme mod vores planet. Reducer unødvendigt emballageaffald og skab programmer til genbrug og reparation.

Selv de mindste handlinger tæller, og samtidig gør du en stor forskel.

Vis verden og dine kunder, at du prioriterer miljøvenlige initiativer, og vær stolt af at tiltrække de bevidste forbrugere.

For grøn omstilling er en trend, der helt sikkert er her for at blive.

4. Teknologi er et hit: Lad din butik blive digital

Teknologi spiller en afgørende rolle i forbrugernes købsoplevelse, så hvorfor ikke også omfavne den?

Brug innovative teknologier som eksempelvis mobilapps, virtuel virkelighed eller augmented reality for at skabe en interaktiv og engagerende shoppingoplevelse.

Det kan lyde lidt kringlet, men vi har din ryg. For vi har faktisk allerede skrevet lidt om lige præcis det i indlægget: AI teknologi i kassesystemer styrker den gode kundeoplevelse

Udnyt også den kundedata, du løbende indsamler for at forstå dine kunders adfærd og præferencer bedre, hvilket giver dig en konkurrencemæssig fordel. Smart, ikke?

Medarbejder viser vare frem på iPad

5. Omnichannel er (stadig) vejen frem

Grænsen mellem online og offline shopping smelter sammen. Forbrugerne vil have det bedste fra begge verdener.

Og svaret er simpelt: Du skal tænke omnichannel. 

Hvis du selvfølgelig ikke allerede gør det.

Så sørg for, at din butik er tilgængelig både online og offline. Det kan du eksempelvis ved at lade dit POS-system tale sammen med din webshop med en simpel integration.  

Skab en samlet oplevelse ved at integrere dine online og fysiske kanaler, så kunderne kan shoppe, uanset hvor de befinder sig.

For dine kunders købsrejse er blevet meget mere kompleks, og for mange begynder den allerede på telefonen derhjemme i sofaen.

Så lad dem bestille online og afhente med click and collect i butikken, eller omvendt. Og sørg for, at alle kanaler er opdaterede og synkroniserede, så kunderne kan shoppe efter deres præference uden problemer.

6. Loyalitetsprogrammer: Beløn og engager dine kunder

Loyalitetsprogrammer er en stærk trend i 2023.

Så stærk, at vi faktisk selv har lavet et loyalitetsprogram i vores kassesystem. Og det kan du læse meget mere om lige her: Nyhed: Lav dit eget loyalitetsprogram i Customers 1st

Kunder elsker nemlig at føle sig værdsatte, så hvorfor ikke belønne dem for deres loyalitet?

Implementer et spændende loyalitetsprogram i dit kassesystem, hvor du belønner kunderne for deres køb og engagement i en slags loyalitetsklub.

Tilbyd eksklusive rabatter, personlige tilbud og VIP-fordele for at holde dem tilfredse og glade. Brug igen din salgsdata til at skræddersy belønningerne og gøre det endnu mere personligt.

Brug dataanalyse til at forstå dine kunders præferencer og tilpas dine belønninger derefter. Ved at engagere og belønne dine kunder skaber du en stærkere tilknytning og øger deres tilfredshed og loyalitet.

En sidste note

I 2023 er der masser af spændende forbrugertendenser, der vil påvirke detailhandlen.

Og vi har kun udpenslet – ifølge os – de vigtigste af dem.

Så ved at omfavne disse trends kan din butik differentiere sig fra konkurrenterne og skabe en stærkere forbindelse med sine kunder. Og hvem vil ikke gerne det?

Så vær dristig, eksperimenter med nye ideer og lad forbrugertendenserne guide din vej til succes.

Få eksklusive tips til hvordan du vækster din forretning

Vær den første til at høre om vores produktnyheder, det seneste i detailbranchen og få indsigt.

*Ved tilmelding giver du samtykke til, at vi må sende dig e-mails med tips og tricks inden for detailhandel samt markedsføring af Customers 1st. Du kan altid afmelde dig igen. Læs vores privatlivspolitik, hvis du vil vide mere.

Mest populære blogindlæg

Vil du ruste din butik til fremtiden? 🚀

Få vores guide med 16 tips til, hvordan du kan fremtidssikre din fysiske butik. Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få den tilsendt på mail.

Whitepaper guide til at fremtidssikre butik 2023

Sådan!

Du modtager dit whitepaper på mail inden for få minutter. 😊

Whitepaper guide til at fremtidssikre butik 2023