27. feb. 2023

AI teknologi i kassesystemer styrker den gode kundeoplevelse

Har du nogensinde spekuleret på, hvordan fremtidens kassesystemer vil se ud?
8 min. læsning
To ekspedienter i butik står med POS-system på tablet bag kassen
Linket blev kopieret

Vil vi blive budt velkommen af AI-drevne robotter ved indgangen? Vil kassen betjene sig selv? Eller vil du måske bare kunne betale med dit sind?

Lidt vildt, det ved jeg godt. Men alligevel vil jeg i dette blogindlæg tage dig på en futuristisk rejse ind i detailhandelens verden for at se, hvordan AI vil revolutionere kassesystemer.

For det vil de. 

Læs hvordan lige her.

Har vi mon set det før?

Forestil dig, at du går ind i din yndlingsbutik og bliver mødt af en venlig robot. Robotten byder dig velkommen og hjælper dig med at finde, hvad du leder efter i butikken.

Du kan helt enkelt spørge robotten om alt, lige fra produktanbefalinger til hvor kundetoilettet er.

Når du har fundet dine varer, går du til kassen, hvor en intelligent kasseassistent allerede har scannet dine varer og beregnet din samlede pris.

I stedet for at skulle stå i kø og vente på, at kassemedarbejderen skal håndtere transaktionen, bruger du blot din mobiltelefon til at betale via en kontaktløs betalingsløsning, som er integreret i kassesystemet.  

Mens du betaler, giver kasseassistenten dig personlige tilbud og anbefalinger baseret på dine tidligere køb, og du kan endda chatte med den og stille spørgsmål om produkterne, mens du venter på din kvittering.

Det er fremtiden med AI-baserede teknologier og avancerede kassesystemer. Og det bliver faktisk allerede set nogle få steder.

AI betaling

Tag Amazon Go som eksempel. De bruger en kombination af computer vision, sensorer og machine learning-algoritmer til at muliggøre en kassefri købsoplevelse i deres butikker.

Kunden kan tage de varer, de ønsker, og gå ud af butikken, og betalingen trækkes automatisk fra deres konto.

Et andet eksempel er McDonald’s, som har implementeret AI-baserede kiosker i nogle af deres restauranter. 

Kunden kan bestille deres mad via en touchskærm og tilpasse deres ordre efter deres ønsker og behov. Dét har du sikkert selv prøvet før. 

Og du har sikkert også lagt mærke til, at der altid bliver foreslået flere produkter, når du er færdig med at bestille. Det er machine learning. 

Disse eksempler viser, at AI-baserede kassesystemer kan revolutionere måden, vi handler på og forbedre hele kundeoplevelsen.

Vi kan forvente at se flere virksomheder implementere teknologien i deres kassesystemer i fremtiden, og hvem ved, måske vil vi en dag se en fuldt automatiseret butik, der bruger AI til at drive hele købsoplevelsen.

Men bare rolig. Kunderne er ikke færdige med den menneskelige og personlige kontakt. Endnu.

Det sker naturligvis ikke over natten, men det er alligevel vigtigt at tænke på, hvad fremtiden bringer, og hvordan AI vil fortsætte med at revolutionere vores måde at handle på.

For det bringer også mange gode og nyttige aspekter med sig. Så lad os lige gennemgå nogle af dem.

Betalingskiosk

Så hvad er AI teknologi egentlig?

Jeg fik det nævnt lidt i ovenstående. Men lad os lige tage et kig på AI generelt.

AI – eller kunstig intelligens – som de fleste kender det som, er en gren af computer science, der fokuserer på udvikling af teknologi, der kan udføre opgaver, som normalt kræver menneskelige intelligens.

AI-baserede teknologier bruger avancerede algoritmer og maskinlæring (machine learning) til at lære af data, som de får adgang til, og forbedre deres evner til at træffe beslutninger og udføre opgaver over tid.

Lad mig lige nævne nogle eksempler – som jeg allerede har været lidt inde på.

  • Machine learning: er en type af AI, som giver computere mulighed for at lære af data og forbedre deres præstationer over tid. Det anvendes i en række forskellige applikationer, såsom stemmegenkendelse, billedgenkendelse og anbefalingssystemer.
  • Computer vision: er en gren af AI, der fokuserer på udvikling af teknologi, der kan analysere og forstå visuelle data, såsom billeder og videoer.
  • Naturlig sprogbehandling (NLP): er en type af AI, som giver computere mulighed for at forstå og behandle menneskelige sprog. NLP anvendes i en række forskellige applikationer, såsom chatrobots, stemmegenkendelse og maskinoversættelse.
  • Robotteknologi: er en gren af AI, som fokuserer på udvikling af robotter, der kan udføre opgaver, som normalt kræver menneskelig intelligens og færdigheder.

Det er heller ikke længe siden, jeg skrev et indlæg om de vigtigste tendenser i 2023, hvor AI var én af de omtalte. 

AI i detailhandel har nemlig været modnet i nogle år, og det bliver allerede brugt mange steder.

Robot teknologi

Hvordan fungerer et AI kassesystem?

Men lige præcis hvordan AI-baserede teknologi fungerer i kassesystemer, vil jeg gennemgå lige her.

AI-baserede kassesystemer fungerer nemlig ved at maskinlæringsteknologi og algoritmer anvendes til at analysere data fra salgstransaktioner og andre kilder.

Analysen bliver så brugt til at give indsigt i kunderne, salgsindtægter, lagerbeholdning og andre relevante faktorer.

Eksempelvis bliver AI brugt til at indsamle data fra hver transaktion, identificere tendenser og mønstre i salg og forudsige, hvilke varer der skal bestilles og i hvilke mængder for at opretholde en sund lagerbeholdning.

Det betyder også, at AI-baserede kassesystemer kan have en meget stor indflydelse på hele kundeoplevelsen.

Lad mig give dig 3 hurtige eksempler.

  1. Personlige anbefalinger: AI kan analysere kundedata og forstå deres præferencer og adfærdsmønstre, hvilket gør det muligt at give mere personlige anbefalinger og tilbud til kunderne.
  2. Chatbots: AI-baserede chatbots kan hjælpe kunderne med at få svar på deres spørgsmål og løse problemer hurtigere og mere effektivt. Chatbots kan også tilbyde personlige anbefalinger og tilbud til kunderne.
  3. Selvbetjening: AI-baserede selvbetjeningsløsninger kan give kunderne mulighed for at udføre forskellige opgaver selv, som normalt kræver hjælp fra en medarbejder. Det kan øge kundetilfredsheden ved at give kunderne mere kontrol og fleksibilitet.

Man skulle tro, det var det – men næ nej. AI-baserede kassesystemer bidrager også til at reducere svind i butikken.

Med overvågning af butikkens videokameraer og transaktionsovervågning kan systemerne identificere mistænkelige aktiviteter og sende en advarsel til butikspersonalet. Smart, ikke? 

Alt i alt kan AI-baserede kassesystemer bidrage til at forbedre kundeoplevelse, øge effektiviteten og reducere svind, hvilket gør dem til en yderst fordelagtig investering for butiksejere og detailhandlere.

Hvordan ser fremtiden ud?

I fremtiden forventes det, at AI-teknologi vil spille en større rolle i kassesystemer.

AI-baserede kassesystemer vil sandsynligvis blive mere avancerede og tilbyde mere detaljerede og præcise analyser af data, hvilket vil hjælpe virksomheder med at træffe bedre beslutninger og forbedre deres økonomiske resultater.

Generelt set kan AI forbedre kundeoplevelsen ved at tilbyde mere personlige og relevante tilbud, hurtigere og mere effektiv service, og mere naturlig interaktion med teknologien.

Desuden kan AI-teknologi forbedre kundetilfredsheden ved at give mere personlige og relevante tilbud og anbefalinger. 

Så med avancerede teknologier som machine learning, computer vision og robotteknologi er kassesystemer i detailhandlen på vej mod en revolution, der vil give kunderne en oplevelse så god, at de vil ønske at stå i kø igen og igen – eller næsten da.

Få eksklusive tips til hvordan du vækster din forretning

Vær den første til at høre om vores produktnyheder, det seneste i detailbranchen og få indsigt.

*Ved tilmelding giver du samtykke til, at vi må sende dig e-mails med tips og tricks inden for detailhandel samt markedsføring af Customers 1st. Du kan altid afmelde dig igen. Læs vores privatlivspolitik, hvis du vil vide mere.

Mest populære blogindlæg

Vil du ruste din butik til fremtiden? 🚀

Få vores guide med 16 tips til, hvordan du kan fremtidssikre din fysiske butik. Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få den tilsendt på mail.

Whitepaper guide til at fremtidssikre butik 2023

Sådan!

Du modtager dit whitepaper på mail inden for få minutter. 😊

Whitepaper guide til at fremtidssikre butik 2023