Retail ordbogen

App

App står for ‘application’, og er en lille software, der downloades til en smartphone, tablet eller computer.

Hvad er en app?

Hvis du har en smartphone, så er der stor sandsynlighed for, at du ved, hvad en app er. Men for de personer, der endnu ikke helt er klar over, hvad det er, kan du finde en beskrivelse her.

En app, eller applikation, er et lille softwareprogram, som kan downloades til elektroniske enheder. Det vil sige smartphones, tablets og computere.

Hertil findes der mange forskellige typer apps. Det kan eksempelvis være spil, sociale medieplatforme, kommunikationsværktøjer, produktivitetsværktøjer, underholdningsapps, nyhedsapps og meget mere.

Mange virksomheder har også udviklet apps i forbindelse med deres brand. Eksempelvis Amazon, Zalando, H&M osv.

Hvad kan en app bruges til?

Apps kan både være simple eller meget komplekse. Men i teorien kan de bruges til hvad som helst, hvor det kun er teknologien og fantasien, der sætter en grænse.

Og fra et virksomhedsperspektiv, kan en app være et utrolig værdifuldt værktøj. 

Især den dag i dag, hvor kampen om forbrugernes gunst er hård, og det i høj grad handler om at være synlige, så mange steder som muligt.

Derfor kan en app være et godt supplement til din virksomheds markedsføring, samt andre vigtige områder såsom at sælge, servicere og informere dine kunder. Nogle virksomheder bruger dem endda også til deres loyalitetsklub (kundeklub)

Der er ingen tvivl om, at mulighederne er mange. 

Men det handler nemlig i bund grund om at gøre opmærksom på sig selv – og direkte i lommen på sine kunder. Uanset om det er gennem tilbud, rabatkoder og kampagner, der er eksklusive for app-brugerne. 

Disse apps er typisk tilgængelige gennem online app-butikker som Apple App Store eller Google Play Store.

Ekspedient står med tablet med apps i butik

Hvorfor er en app vigtig?

En app kan have mange fordele, som vi allerede har gennemgået, men vigtigst af alt, giver en app dig mulighed for at skabe et univers omkring dit brand.

Den bygger en bro mellem dig og dine kunder. De får adgang til dit produkt eller tjenester på en nem og bekvem måde, hvor du får adgang til en masse nyttig kundedata. Det giver dig en dybere kundeindsigt, så du effektivt kan forbedre din forretning og målrette din markedsføring.