24. feb. 2023

Lever dit kassesystem op til de nye regler fra SKAT?

Har du styr på de nye regler fra SKAT i forbindelse med digital registrering af salg? Hvis ikke – får du styr på dem lige her.
7 min. læsning
Nye krav til kassesystemer
Linket blev kopieret

Der er kommet nye regler i forbindelse med digital registrering af salg. 

Så undgå Skattefar banker på din dør med bødehammeren, og få styr på de nye regler for digitale kasseapparater.

Der er nemlig en række lovkrav, du skal have styr på inden d. 1. januar 2024. Men det hjælper jeg dig med i dette indlæg.

Følg med lige her.

Gælder SKATs lovkrav for dig?

Først og fremmest – gælder SKATs lovkrav nu også for dig?

Det gør de nemlig for en lang række brancher, som bliver pålagt at have et digitalt kassesystem.

Det gælder for alle forretninger i de pågældende brancher, der har en omsætning på mere end 50.000 kr. og mindre end 10 mio. kr.

De brancher, der er tale om, er:

Så er du i én af de pågældende brancher, der mangler at opdatere dit kasseapparat, så få styr på reglerne nu, hvis ikke SKATs regel-revolver skal give dig en tur.

Hvad er det nu lige et digitalt sagsregistreringssytem er?

Et digitalt salgsregistreringssystem er et digitalt kasseapparat, hvor al data vedrørende salg gemmes i en digital database.

Så ja – det er næsten som dét kasseapparat, du sikkert kender i forvejen, men vigtigt er, at det skal være et cloudbaseret kassesystem, hvor ethvert salg bliver registreret og gemt i ”skyen”.

Undgå bøder med et digitalt kassesystem

I skrivende stund er SKAT allerede i gang med at besøge forretninger i alle ovennævnte brancher for at pålægge dem at investere i et digitalt salgsregistreringssystem. 

Altså et nyt, smart og digitalt kasseapparat, som vi kender det. 

Hvis Skattestyrelsen pålægger en forretning at anskaffe et digitalt salgsregistreringssystem, skal forretningen selv dække omkostningerne.

Hvis butikken efterfølgende ikke har anskaffet et digitalt salgsregistreringssystem ved et opfølgende kontrolbesøg, kan det resultere i en bøde på 10.000 kr. til butikken.

Og dét, skulle vi helst undgå. Så det er med at være på forkant med de nye regler.

Ekspedient ved kasse
Overholder du de nye lovkrav?

Du har nu fået styr på, om Skattefars lovkrav gælder for dig. Men vi bliver også lige nødt til at gennemgå, hvorvidt du overholder dem.

Så hvis du skal have et nyt kasseapparat, eller hvis du allerede nu ved, at du vil blive pålagt at anskaffe et nyt kasseapparat ved et besøg fra SKAT, er det vigtigt at sikre dig, at det lever op til de nye krav.

Det er nemlig vigtigt, at det nye kassesystem er i stand til at gemme dine salgsdata og transaktioner elektronisk, så du nemt kan få adgang til dataene igen. 

Derudover bør du overveje et kassesystem med låste brugere, hvor du og dine medarbejdere skal logge ind med en personlig kode for at foretage et salg.

Det sikrer, at dit nye system opfylder kravene i den nye lov om digital registrering af salg.

Når du vælger et kassesystem, der opfylder de nye krav fra SKAT, er det vigtigt at være opmærksom på, at det automatisk skal være i stand til at udskrive kvitteringer.

Det betyder, at du skal have en bonprinter tilkoblet dit kassesystem, og du kan ikke længere skrive kvitteringer i hånden.

Det vil desuden spare dig for en masse tid, da det hele kan køre automatisk ved tryk på en enkelt knap.

Derudover giver det en bedre kundeoplevelse, da kunden tydeligt kan se, hvad de har købt, og få en korrekt kvittering med hjem.

To ekspedienter i butik står med POS-system på tablet bag kassen
Krav, du skal være opmærksom på

Helt generelt kan man argumentere for, at de nye krav til digital salgsregistrering omfatter alle brancher.

Det argument kommer formentlig af, at Erhvervsministeren i april 2022 præsenterede et lovforslag for Folketinget om en ny bogføringslov og ændringer til årsregnskabsloven og revisorloven.

Den nye bogføringslov trådte i kraft med krav om fuld implementering inden 2024.

De vigtigste punkter i den nye digitale bogføringslov inkluderer:

De krav kan du nemt opfylde med en integration til dit foretrukne økonomi- og regnskabsprogram

På den måde får du automatisk bogført dine dagsopgørelser og slipper samtidig for det manuelle bogholderi. 

Du skal læse meget mere om den nye bogføringslov på Erhvervsstyrelsens hjemmeside.

Den ultimative tjekliste til at vælge kassesystem

Ovenstående er de krav der forventes af dit nye kassesystem. Men hvad det ellers skal kunne for at imødekomme dine og din forretnings behov, er helt op til dig. 

Som hjælp har vi lavet en ultimativ tjekliste til at vælge nyt kassesystem til din butik. Den hjælper dig med at vurdere dine nuværende og fremtidige behov. Find den lige her.

Få gratis rådgivning hos Customers 1st

Du bliver næppe overrasket, når jeg fortæller, at vores – Customers 1st – kassesystem naturligvis opfylder kravene til et digitalt salgsregistreringssystem fra SKAT. 

Så hvis du er i tvivl om, hvorvidt dit nuværende kassesystem lever op til de nye krav fra SKAT, eller hvis du blot har spørgsmål til vores kasseløsninger, er du meget mere end velkommen til at kontakte os på telefon + 45 33 60 85 86 eller via e-mail på info@c1st.com.

Linket blev kopieret

Få eksklusive tips til hvordan du vækster din forretning

Vær den første til at høre om vores produktnyheder, det seneste i detailbranchen og få indsigt.

*Ved tilmelding giver du samtykke til, at vi må sende dig e-mails med tips og tricks inden for detailhandel samt markedsføring af Customers 1st. Du kan altid afmelde dig igen. Læs vores privatlivspolitik, hvis du vil vide mere.

Mest populære blogindlæg

Vil du ruste din butik til fremtiden? 🚀

Få vores guide med 16 tips til, hvordan du kan fremtidssikre din fysiske butik. Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få den tilsendt på mail.

Whitepaper guide til at fremtidssikre butik 2023

Sådan!

Du modtager dit whitepaper på mail inden for få minutter. 😊

Whitepaper guide til at fremtidssikre butik 2023