Indhold
Linket blev kopieret
On-premise vs. Cloud-baseret
14. dec. 2023

On-premise vs. cloud-baseret: Derfor er forskellen vigtig

Traditionelt on-premise POS-system eller et moderne cloud-baseret POS-system? Hvad understøtter bedst dine forretningsmål?
7 min. læsning

Valget mellem on-premise og cloud-baserede løsninger har en kæmpe indflydelse på din forretnings skaleringsmuligheder.

Som forretningsejer er det vigtigt at vælge det helt rigtige POS-system, da det er en afgørende faktor for at få succes.

Og det er det, da det er din måde at modtage betalinger på.

Men…

Hvad er forskellen på et on-premise og cloud-baseret POS-system?

Har du nogensinde tænkt over, hvad “cloud” egentlig er? Du har sikkert allerede brugt cloud-baserede tjenester, og du er sikkert ret overbevist om, at du forstår konceptet. Tænk på cloud som et gigantisk, globalt netværk af computerservere, der sammen fungerer som en enorm harddisk i clouden.

Når vi taler om cloud-baserede POS-systemer, taler vi om de systemer, der bor i og afhænger af internettet.

I modsætning er der on-premise POS-systemer. On-premise opererer isoleret inden for fire vægge. Det betyder, at alle dine data og daglige operationer er bundet til én enkelt server, der bor hos dig, lige der i din forretning. 

On-premise POS-systemer er de “traditionelle” eller “ældre” systemer. De er de trofaste arbejdsheste, der har været med os i tykt og tyndt. 

Men i takt med at cloud-baserede POS-systemer vinder frem og bliver en favorit blandt mange, kan det være værd at overveje, om det er tid til at skifte til en mere cloud-baseret tilgang.

Ekspedient står ved cloud-baseret POS-system

Hvad er fordelene ved et cloud-baseret POS-system?

Helt enkelt sagt, så er den store fordel ved et cloud-baseret POS-system, at du som forretningsejer kan få adgang til dit POS-system overalt via internettet. 

Med cloud behøver du ikke længere at være fysisk til stede i din forretning for at ændre i lageret eller opdatere med nye tilbud og rabatkoder. Du kan drive din forretning hvor som helst!

Og ved du hvad? Der er mange flere fordele ved at have et cloud-baseret POS-system. 

Du kan bruge dit POS-system på mobile enheder – som for eksempel din telefon eller en tablet. 

Det sparer dig ikke bare for plads på disken i forretningen, men giver dine medarbejdere mulighed for at give en bedre kundeoplevelse ved at droppe det klodsede hardware, som mange ældre systemer kræver. 

Og hvis du har brug for hjælp med dit POS-system, kan supportteamet hoppe ind online og hjælpe med at løse tekniske problemer. Helt remote. 

I modsætning til traditionelle systemer, hvis der er problemer med systemet, hvor man typisk skal ringe til supportnummeret, der er knyttet til leverandøren, for at få dem til at sende en tekniker ud.

Du er ude af drift for dagen, fordi du venter på, at nogen kommer og reparerer dit udstyr fysisk.

En anden vigtig fordel ved cloud-baserede POS-systemer er, at vedligeholdelse og opdateringer håndteres af POS-udbyderen, hvilket frigør dine ressourcer til andre opgaver.

Hos Customers 1st opdaterer vi for eksempel altid i realtid.

Det vil sige at systemopdateringer og vedligeholdelse sker uden afbrydelser i POS-systemet. 

Så er du sikker på, at du altid kører på den nyeste software, uden at skulle bekymre dig om at butikken ikke kan modtage betalinger, imens POS-systemet opdateres.

Forretningsejer taler i telefon om cloud-baseret POS-system

Hvilken løsning er billigst?

Cloud-baserede POS-systemer anses som den mere omkostningseffektive løsning sammenlignet med on-premise systemer. 

Men hvorfor har cloud-løsninger så ikke domineret markedet fuldstændigt?

Før cloud-baserede alternativer blev populære, var on-premise systemer standarden. 

On-premise systemer, som ofte krævede betydelige investeringer i både hardware og software, var velkendte og betroede af forretningsejere, især dem, der har været i branchen i årtier. 

Forretningsejere, der har været på banen i mange år, kender og stoler på de traditionelle systemer.

Og for forretninger med flere lokationer kan tanken om at skifte hele hardware- og software systemet være en stor byrde.

I en nøddeskal: “Hvis det virker, hvorfor så ændre det?”. 

Men on-premise løsninger indebærer ofte betydelige udgifter til køb af hardware og software. 

On-premise systemer kan også være mere omkostningskrævende at opdatere og vedligeholde. 

Derudover, når din forretning vækster og skal skalere, kan on-premise systemer vise sig at være mindre fleksible, og kræver ofte yderligere investeringer i hardware.

På den anden side er cloud-baserede POS-systemer ofte foretrukket for deres relativt lave startomkostninger. Eftersom de kræver mindre investering i hardware og oftest opererer på en abonnementsbaseret model, kan de være økonomisk mere tilgængelige.

I sidste ende er valget mellem cloud-baserede og on-premise POS-systemer ikke kun et spørgsmål om økonomi, men også din forretnings størrelse, vækstpotentiale og komfort med teknologisk forandring. 

For nogle vil de kendte omkostninger og processer forbundet med on-premise systemer fortsat være det foretrukne valg, mens andre ser de langsigtede fordele og fleksibilitet i cloud-baserede løsninger som essentielt for deres forretning.

Ekspedient står med mobilt cloud-baseret POS-system i butikken

Sådan træffer du en beslutning

Som forretningsejer er det afgørende at forstå forskellen mellem on premise og cloud-baserede POS-systemer, så du kan træffe en informeret beslutning om, hvilken tilgang der bedst understøtter din forretnings mål og behov. 

Selvom on-premise-løsninger er en traditionel løsning, hvor du har kontrol over data inden for din forretnings fire vægge, tilbyder cloud-baserede løsninger en række fordele, der kan være væsentlige for en moderne og vækstende forretning.

Det inkluderer nem skalering, mindre omkostninger, og løbende opdateringer, hvilket gør et cloud-baseret POS-system til et attraktivt valg for en forretning i vækst.

Husk at researche, hvad der passer din forretning bedst. Tal med forskellige POS-leverandører, bed om demonstrationer, stil spørgsmål og undersøg systemet, før du tager en endelig beslutning.

Vidste du?

..at du nemt kan træffe en beslutning med vores tjekliste til at vælge nyt kassesystem til din forretning?Kunderne lever i en digital virkelighed. Det skal detailhandlen følge, og det ved du sikkert godt.Derfor ved du sikkert også, at du har brug for et kassesystem, der gør mere end blot at behandle salg.I denne tjekliste giver vi dig et overblik over – samt går i dybden med – hvordan du vurderer dine nuværende og fremtidige behov, så du kan sikre dig, at det system, du vælger, kan understøtte din forretning – både nu og i fremtiden.Det indebærer eksempelvis:
  • Hvilke funktioner skal du kigge efter?
  • Hvordan administerer systemet lagerbeholdningen?
  • Forbedrer det dine kundeoplevelser?
  • Bidrager det til din digitale markedsføring?
Download den ultimative tjekliste til at vælge nyt kassesystem til din butik her

Få eksklusive tips til hvordan du vækster din forretning

Vær den første til at høre om vores produktnyheder, det seneste i detailbranchen og få indsigt.

*Ved tilmelding giver du samtykke til, at vi må sende dig e-mails med tips og tricks inden for detailhandel samt markedsføring af Customers 1st. Du kan altid afmelde dig igen. Læs vores privatlivspolitik, hvis du vil vide mere.

Mest populære blogindlæg

Vil du ruste din butik til fremtiden? 🚀

Få vores guide med 16 tips til, hvordan du kan fremtidssikre din fysiske butik. Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få den tilsendt på mail.

Whitepaper guide til at fremtidssikre butik 2023

Sådan!

Du modtager dit whitepaper på mail inden for få minutter. 😊

Whitepaper guide til at fremtidssikre butik 2023