Retail ordbogen

PIM-system

PIM-systemet samler alle produktinformationer i din virksomhed ét sted.

Hvad er et PIM-system?

Product Information Management, forkortet PIM, er en database, hvor der indsamles og vedligeholdes produktinformationer ét sted. 

PIM-systemet er integreret med andre brugte systemer i din virksomhed, og sender information rundt til relevante kanaler. Systemet er altså et must, så snart din virksomhed har store mængder produktdata.

Hvordan fungerer det?

Brugere af PIM-systemet kobler sig på databasen, hvor du kan oprette nye produkter, indsætte felter samt tilføje og ændre informationer.

PIM-systemet kan håndtere alle typer data, lige fra tekst og billeder til video og lyd.

Kunne du tænke dig at blive klogere på PIM-systemet? Læs vores blogindlæg: “5 gode råd inden du implementerer et PIM-system

Indkøbsvogne

Værdien af et PIM-system

Tænk på, at købere oftest researcher et produkt på nettet, før de tager en beslutning om at købe det. PIM giver mulighed for at præsentere en masse produktinformation, som forbedrer chancerne for, at netop dit produkt ender med at blive købt af forbrugeren.

Samtidig sikrer brugen af PIM-systemet, at produktinformationerne er de samme på tværs af kanaler, så det stemmer overens på ethvert tidspunkt.

Hvem kan have gavn af et PIM-system?

Hvis din virksomhed har et salgsteam, hvor der er behov for altid opdaterede produktinformationer; eller et marketingteam, hvor der oprettes og ændres kampagner på tværs af kanaler, så kan et PIM-system være en fordel. 

På den måde sikres disse teams, at alle informationer altid er opdaterede og vedligeholdte, så man ikke risikerer at udsende fejlinformation over forskellige platforme.