Indhold
Linket blev kopieret
Butiksejer står på lager
28. jul. 2023

5 gode råd inden du implementerer et PIM-system

Har du også overvejet at implementere et PIM-system, men er i tvivl om hvad du burde forberede dig på før implementeringen?
7 min. læsning

Driver du en stor butik, der sælger mange forskellige produkter som tøj, sko, smykker og meget mere?

Så ved du at hvert af disse produkter har en masse information knyttet til sig, såsom navn, beskrivelse, produktnummerpris, farver, størrelser og meget mere.

Det kan være virkelig udfordrende at holde styr på al denne information for hundreder eller tusinder af produkter!

Det er her, et PIM-system kommer ind i billedet. Tænk på det som en softwareløsning, der fungerer som et stort organiseret arkivskab for alle dine produktinformationer. 

Det er som at have en personlig assistent til at hjælpe dig med at holde alt i orden.

Hvad gør en PIM-system implementering?

En implementering af et PIM-system er en afgørende strategi for dig, der ønsker at håndtere og organisere alle de vigtige oplysninger om dine produkter på en effektiv og struktureret måde. 

Denne softwareløsning til produktinformation giver dig mulighed for nemt at samle, vedligeholde og distribuere produktdata på tværs af forskellige kanaler.

Med et PIM-system får du:

  1. Central opbevaring: Med et PIM-system samler og gemmer du al information om dine produkter et sted. I stedet for spredte dokumenter eller regneark, er alt pænt organiseret i PIM-systemet.
  2. Let at opdatere: Når du skal foretage ændringer i et produkt, f.eks. opdatere prisen, tilføje nye billeder eller ændre beskrivelsen, kan du gøre det i PIM-systemet. Det vil automatisk opdatere ændringerne overalt, hvor produktinformationen bruges, f.eks. på din webshop og dit POS-system.
  3. Konsistens: Et PIM-system hjælper med at opretholde konsistens på tværs af forskellige kanaler, hvor dine produkter er listet. Uanset om kunden handler i din webshop eller i en fysisk butik, vil kunderne se de samme nøjagtige oplysninger om produkterne.
  4. Samarbejde: Hvis du har et team, tillader et PIM-system, at flere personer kan få adgang til og arbejde med produktinformationen samtidigt. På den måde er alle på samme side og kan bidrage til at holde produktinformationen opdateret.
  5. Tidsbesparelse: Med et PIM-system kan du spare meget tid og reducere fejl. I stedet for manuelt at opdatere hvert produkt på forskellige steder, foretager du ændringer én gang i PIM-systemet, og det sørger for at opdatere informationen alle andre steder.
  6. Bedre kundeoplevelse: Ved at bruge et PIM-system kan du sikre, at dine kunder får nøjagtige og detaljerede oplysninger om dine produkter. Dette kan føre til en bedre købsoplevelse og flere tilfredse kunder.

Kort sagt gør et PIM-system det meget nemmere for dig at håndtere og organisere alle de vigtige oplysninger om dine produkter, spare tid, reducere fejl og levere en mere konsekvent og pålidelig købsoplevelse for kunderne.

Butiksejer sidder med sin computer

Hvordan spiller et PIM-system sammen med et POS-system?

I detailhandlen spiller PIM-systemer og POS-systemer hver især afgørende roller i håndteringen af produktdata og gennemførelsen af salgstransaktioner. 

En integration mellem de to systemer kan forbedre driftseffektiviteten og kundeoplevelsen markant. Men på hvilke måder?

  • Massehåndtere dine produkter og produktdata: Med en integration mellem PIM- og POS-system kan du nemt fra ét centralt sted redigere produkter i massevis eller enkeltvis, så produktdataen er opdateret i både PIM- og POS-system.

  • Designe redigeringsworkflows til produktdata: Perfekt tilpasset dit team med kollaboreringsvenlige værktøjer som personlige eller delte dashboards, task assignments, data supplier portal m.fl.

  • Automatisere repetitive opgaver: En integration mellem PIM- og POS-system, har man også mulighed for at automatisere processer og reducere behovet for manuel datahåndtering.

Samlet set skaber en integration mellem PIM- og POS-system et mere effektivt og pålideligt system for håndtering af produktdata under salgstransaktioner. Det hjælper med at reducere potentielle fejl og sikre, at du har de rigtige oplysninger til rådighed for at betjene dine kunder bedre.

POS-system som står på disken

Inden du implementerer et PIM-system

Implementeringen af et PIM-system er en afgørende proces for dig, der ønsker at optimere din produktstyring og skabe en strømlinet og effektiv arbejdsproces. 

En vellykket PIM-implementation kræver grundig planlægning, rettidig udførelse og involvering af de rette personer. 

Her er 5 råd, der vil hjælpe dig med at sikre en smidig overgang og maksimere fordelene ved din PIM-løsning.

1. Definér dine mål

Start med at klart fastlægge, hvad du ønsker at opnå med PIM-systemet.

Identificér de specifikke problemer eller udfordringer, du vil løse, som f.eks. forbedret produktdata, bedre information til kunderne eller mere effektive processer.

2. Vælg den rette PIM-løsning

Der er forskellige PIM-løsninger derude, så find en, der passer bedst til din forretnings størrelse, kompleksitet og behov. 

Overvej ting som brugervenlighed, integration med eksisterende systemer (som POS-system) og hvor nemt det kan tilpasses.

3. Involver de rette folk

Sørg for at inddrage de relevante medarbejdere tidligt i processen. 

Dette inkluderer folk fra produktledelse, IT, marketing og andre, der vil bruge PIM-systemet. 

Deres input og støtte vil gøre det hele meget lettere.

4. Planlæg for ændringer

Implementeringen af et PIM-system vil sandsynligvis ændre nogle arbejdsprocesser.

Forbered medarbejderne ved at tilbyde træning og support. 

Kommunikér klart om fordelene ved et PIM-system og hvordan det vil påvirke deres daglige arbejde.

5. Del det op i mindre trin

PIM-implementering kan være omfattende, så tag det i små bidder. 

Opdel opgaven i trin eller faser, så det bliver mere overskueligt. 

Evaluér fremskridtet løbende og justér, hvis nødvendigt.

Implementeringen af et PIM-system er en investering i din forretnings fremtid. 

Ved at følge disse 5 råd kan du skabe en smidig og vellykket overgang, der vil forbedre produktstyringen, øge effektiviteten og styrke kundetilfredsheden i din forretning.

Butiksejer tjekker sit lager på sin iPad

Få eksklusive tips til hvordan du vækster din forretning

Vær den første til at høre om vores produktnyheder, det seneste i detailbranchen og få indsigt.

*Ved tilmelding giver du samtykke til, at vi må sende dig e-mails med tips og tricks inden for detailhandel samt markedsføring af Customers 1st. Du kan altid afmelde dig igen. Læs vores privatlivspolitik, hvis du vil vide mere.

Mest populære blogindlæg

Vil du ruste din butik til fremtiden? 🚀

Få vores guide med 16 tips til, hvordan du kan fremtidssikre din fysiske butik. Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få den tilsendt på mail.

Whitepaper guide til at fremtidssikre butik 2023

Sådan!

Du modtager dit whitepaper på mail inden for få minutter. 😊

Whitepaper guide til at fremtidssikre butik 2023