Retail ordbogen

Augmented Reality

Augmented Reality (AR) er en kombination af den fysiske og virtuelle verden og benyttes til at skabe visualisering af produkter inden for blandt andet detailbranchen.

Hvad er Augmented Reality?

Du har måske hørt om Pokémon Go? Det er faktisk AR. I nyere tid har dette spredt sig til detailhandel. Men hvad går det helt præcist ud på? 

Forestil dig, at du online shopper og får øje på et par sko. Det er svært for dig at afgøre, hvordan de egentlig ser ud på dine fødder. Med AR kan du via kameraet på din mobil rent faktisk se, hvordan skoene sidder på dig. 

AR kombinerer nemlig fysiske og virtuelle aspekter, som gør det muligt for dig at tage virtuelle sko på, designe en lejlighed, afprøve forskellige typer makeup – og meget mere.

Virtualitet

Hvordan bruges det?

Hvis AR er muligt ved onlineshopping, bruges det ganske enkelt med kameraet på din mobil eller tablet ved at holde kameraet ud fra det, der er målet.

IKEA Kreativ benytter f.eks. AR til at visualisere indretning af hjemmet. Ved at tage et billede af et rum i dit hjem med kameraet, bliver rummet forvandlet til en 3D-replikation, hvor du nemt kan indsætte og rykke rundt på virtuelle møbler.

Derfor er det også forventeligt, at AR kommer til at have større betydning inden for detailhandel i fremtiden. Det gør det nemlig nemmere for kunder at visualisere produkter, inden de købes, måles og vejes.

Skaber unikke kundeoplevelser

AR kan altså bane vejen for kundeoplevelser udover det sædvanlige. Slut med at skulle bruge tid på at forestille sig, hvordan tøj eller makeup vil se ud, eller om den flotte lænestol lige kan klemmes ind i hjørnet af stuen. 

I stedet er butikker inden for detailbranchen, der benytter sig af AR, i stand til at introducere produkter til kunden helt unikt; nemlig direkte på kunden eller i deres hjem, helt uden besvær.

Vi har skrevet et blogindlæg: “AI teknologi i kassesystemer styrker den gode kundeoplevelse“, hvor du kan læse om hvordan AI teknologien styrker kundeoplevelsen.