Retail ordbogen

Unified Commerce

Unified Commerce er en optimeringsproces, hvor flere systemer samles til ét og giver overblik over din butik, webshop og dit lager.

Hvad er Unified Commerce

Unified Commerce tilbyder en sammenhængende købsoplevelse på tværs af flere salgskanaler og kombinerer systemer. Kort sagt er det derfor en udvidelse af omnichannel.

Det vil altså sige, at flere systemer knyttes sammen til ét med unified commerce, hvor du får et bedre overblik over både webshop, butik og lager. På den måde forbedrer du købsoplevelsen hos dine kunder.

Unified Commerce er muligt med regnskabsprogrammer, f.eks. dinero eller e-conomic. Med Customers 1st POS-system er det muligt at integrere disse programmer, så du får samlet kundedata i ét system samtidigt.

Unified commerce

Hvorfor benytte sig af det?

Det er essentielt for detailhandlere at kunne tilbyde en sammenhængende personaliseret købsoplevelse hos kunder. Unified commerce tilbyder lige præcis dette, samtidig med at det er med til at opfylde kunders forventninger til deres køb.

Ved at samle data på dine kunder i ét samlet system, kan du få en bred indsigt i deres købsadfærd på en nem og effektiv måde. 

Alle dine kanaler skal forbindes til et system, f.eks. et POS-system som vores hos Customers 1st. Ved at forbinde dine systemer, er dine informationer ens på alle kanaler.

Hvad går det helt præcist ud på?

Lad os sige, at du har en webshop, og en kunde vælger at købe et produkt herover. For at købe produktet skal de oprette sig selv som bruger i dit system, og f.eks. udfylde navn, adresse, telefonnummer mm. 

Her får du altså adgang til oplysninger, som du nu kan benytte til at give større kundeindsigt. F.eks. kan du opnå information om kundens præferencer og vaner, som kan benyttes til fremtidigt brug og fremme dine salg.

Hvordan integreres det?

Hovedmålet er at have én kanal, som samler alle kundedata og på den måde forbedrer service og kundeoplevelser. 

Det er dog vigtigt, at din virksomheds nuværende situation bliver vurderet ift. den nuværende kommunikation mellem virksomhedens kanaler. Samtidig skal det sikres, at virksomhedens teknologiske base er korrekt, før systemerne begynder at sammenkobles. 

Når unified commerce først er oprettet, kan din virksomhed således begynde denne rejse af personaliserede og optimerede købsoplevelser og service overfor kunder.