Retail ordbogen

QR-kode

QR-koden er en stregkode, der ved scanning giver hurtig og nem adgang til f.eks. hjemmesider.

Hvad er en QR-kode?

Quick Response (QR) koden er en stregkode, der består af sort-hvide firkanter, som tilsammen danner et kvadratisk mønster. Koden benyttes til hurtigt og nemt at give adgang til internetsider, apps eller andet.

Hvordan scannes en QR-kode?

QR-koden bruges mest ved at tage kameraet på telefonen og scanne stregkoden. Det er f.eks. muligt at scanne en kode og blive sendt videre på en hjemmeside, der indeholder flere informationer om et bestemt emne.

QR-koden blev for nylig en integreret enhed i MitID. Sidder du på en computer og skal logge ind med MitID, skal du scanne en QR-kode på din telefon for at logge ind.

I vores POS-system kan du også bruge dit kamera som stregkodescanner. Således optimerer du status, optælling og kundehåndtering, m.m.

SMS-påmindelser

Hvorfor bruge en QR-kode?

QR-kode gør det effektivt og nemt for dig som virksomhed hurtigt at navigere kunder over på din hjemmeside, hvor de kan læse nærmere om dit produkt.

Det kan derfor være en fordel at bruge QR-koder for f.eks. at optimere antal besøgende på din hjemmeside, eller blot give flere oplysninger om dit produkt.