Retail ordbogen

Hvad er en API?

Åbn op for nye muligheder og skab integrerede løsninger ved at bruge en API til at koble systemer sammen , så du undgår manuelt at overføre data mellem systemerne. Læs mere her om, hvad API er og kan.

Helt kort – hvad betyder API?

API står for “Application Programming Interface” – eller på dansk, “programmeringsgrænseflade”.

Men lad os lige tage det ned på jorden. 

En API er en slags mellemmand, der sørger for, at forskellige softwareprogrammer kan snakke sammen. Det er en måde for én software at spørge en anden om hjælp til at få data eller udføre handlinger, uden at de to programmer behøver at kende hinanden særligt godt.

Det kan sammenlignes med at bestille mad på en restaurant. Du behøver ikke at vide, hvordan kokken laver maden – du bestiller bare hos tjeneren, som sørger for, at din mad bliver tilberedt og serveret.

Unified commerce

Customers 1st har en åben API, som du kan finde lige her, som gør det muligt at integrere vores retail management system med en lang række af eksterne systemer som f.eks. regnskabsprogrammer, webshops, betalingsløsninger m.m. (se alle integrationer)

Hvilke typer API’er findes der?

Der findes forskellige typer API’er, og hver type tjener et særligt formål. De mest almindelige er:

Unikke muligheder med en åben API

Du kan også skræddersy egne løsninger og integrationer efter behov. Det er især smart, hvis du har særlige krav, der går ud over standardfunktionerne i de løsninger, I bruger til daglig. Det kan du læse mere om i vores artikel: API i POS – hvordan fungerer det?

Hvordan fungerer en API i detailbranchen?

I detailbranchen kan API’er være enormt brugbare. Har du nogensinde tænkt på, hvordan dit kassesystem kan snakke sammen med din webshop? Det sker gennem en API.

API’er muliggør integrationen mellem systemer som lagerstyring, regnskab og økonomi, betalingsløsninger og kassesystemer, så alt fungerer sømløst og automatiseret.

Eksempelvis kan du via API få din webshop til automatisk at opdatere lagerbeholdningen, hver gang der bliver solgt en vare – det sparer tid og minimerer risikoen for fejl.

Hvorfor er en API vigtig?

Der findes rigtig mange fordele ved  at benytte sig af en API.

Nogle af dem er eksempelvis, at når et system bliver koblet sammen med et andet, kan de kommunikere bedre med hinanden, hvilket gør systemerne meget stærkere.

Derudover bliver hverdagens arbejde nemmere og mere effektivt, når du lader dine systemer “tale” sammen, så du undgår at bruge tid på at overføre vigtige oplysninger manuelt.

Det kan eksempelvis være at overføre dagens salgstal fra dit kassesystem over i dit regnskabsprogram, så du nemmere kan lave din bogføring.

Relaterede ord: Unified Commerce, omnichannel