Indhold
Linket blev kopieret
Ekspedient ved kasse
4. feb. 2022

Sådan ved du, om det er tid til at skifte til et online POS-system

Kan du huske, hvornår du sidst har opdateret dit POS-system? Hvis ikke – så er det nok på tide at overveje det.
8 min. læsning

Det kan være vemodigt at vokse ud af sin nuværende teknologi. Men det bedste du kan gøre for din virksomhed, er at give den de værktøjer, den skal bruge for at vokse og trives.

Med det forkerte POS-system kan du nemlig gå glip af omkostningsbesparelser og muligheden for at strømline din virksomhed, forbedre din kundeservice og udvide din drift.

Hvis du stadig er i tvivl, om du bør udskifte dit nuværende system med et nyt – så frygt ej.

Vi har skitseret de vigtigste tegn på, at det er tid til at skifte til et online POS-system.

Hardware

Hvornår skal du skifte til et online POS-system?

Der kan opstå en anelse tøven, når det gælder opgradering af din virksomheds system. Men at holde fast i et system, der har eksisteret så længe du kan huske, kan koste dig mere, end du er klar over.

Hvis dit system er i vejen for din virksomheds vækst, bør man derfor tænke nye veje.

Vi har lavet en liste, der hjælper dig med at afgøre, om det er tid til at skifte dit POS-system. Følg med nedenfor.

1. Dit system er for langsomt, kompliceret og svært at bruge

Tro det eller ej – men et online POS-system er ikke for kompliceret at bruge. Der findes ganske enkle POS-systemer, der er nemme at tilgå.

Hvis dit system er for svært at tilgå, er det oftest også for tidskrævende at køre transaktioner, rapportere eller andre nødvendige elementer. Brugervenlighed kommer først.

Derudover er det vigtigt at overveje, om du genstarter din platform jævnligt, eller den fryser, hver gang du udsteder et gavekort. For så er det tid til en opgradering.

2. Dit system er forældet

Det kan være et stort spring at udskifte sit POS-system. Men tænk på hvor ofte du erstatter teknologi i dit personlige liv.

Det kan godt være der går længere tid mellem udskiftningen af dit hardware. Men den gennemsnitlige opsætning vil være forældet efter fire til syv år.

Det nye software er heller ikke kompatibel med ældre hardware. Det vil sige ældre terminaler, printere og kasseskuffer ikke kan leve op til det funktionalitetsniveau, der er til rådighed.

Desuden bliver funktionerne også forældet. Eksempelvis er det ikke så banebrydende at have digital lagerstyring. Det er blot en del af et online og nymoderne POS-system.

3. Dit system er ikke fleksibelt

Detailhandlen er konstant i udvikling – hvilket betyder, at dit system skal være fleksibelt nok til at tilpasse sig.

Hvis dit system ikke kan integreres korrekt med de andre værktøjer, du bruger til din virksomhed, kan det bremse din drift betydeligt.

Hvis fleksibilitet er et nøgleproblem, bør du derfor overveje en handelsplatform som Servicepos. 

Med Servicepos kan du opsætte dit POS-system, der dækker din virksomheds behov, og tilføje andre funktioner eller integrationer, når du har brug for det.

4. Dit system er ikke cloud-baseret

Hvis dit system er ét af de ældre af slagsen, er det sikkert installeret lokalt. Dog betyder det, at dine data ikke kan tilgås, når du er væk fra din butiks fysiske placering.

I modsætning til ældre systemer gemmer online og cloud-baserede POS-systemer al data ”i skyen”. På den måde kan du tjekke dine virksomheds data overalt – så længe du har internetforbindelse.

Endnu en fordel ved et online og cloud-baseret POS-system er, at du nemt kan opdatere systemet. De fleste softwareopdateringer skubbes nemlig igennem automatisk.

Et ældre POS-system er oftest også meget omfangsrigt, og kan derfor ende med at koste dig flere penge at vedligeholde.

Betaling

Hvad skal dit online POS-system kunne?

Når du har truffet beslutningen om at skifte, er der enkelte overvejelser du bør gøre dig, før du implementerer et nyt system i din virksomhed.

Det første skridt til at finde det rigtige POS-system til din virksomhed, er at vurdere dine nuværende forretningsbehov.

Tænk over, hvordan din virksomhed skal vokse i fremtiden. Dyk ned i dine forretningsbehov og evaluér alle aspekter af din virksomhed. 

Når du har gjort det, har du formentlig en ret solid idé om, hvilke funktioner dit online POS har brug for (og ikke brug for).

Hvis du stadig er i tvivl om, hvilke funktioner dit POS skal besidde, for at udvikle din virksomhed, så kan følgende spørgsmål måske hjælpe dig på vej.

  • Kan min virksomheds opgaver automatiseres?
  • Bør jeg have digital opgavestyring? 
  • Er der specifikke opgaver der tager for meget tid?
  • Hvilke betalingsmetoder accepterer du, og hvordan behandler du betalinger?
  • Hvordan administreres lagerstyringen, og kan den optimeres?

Vigtigst er at gå i dybden med din nuværende arbejdsgang for at forstå eventuelle ineffektiviteter, så du kan forbedre dem. 

På samme måde sikrer du, at du investerer i det bedste produkt til din virksomhed nu og i fremtiden. 

På den måde får du et godt overblik over, hvilke funktioner dit online POS skal bruge, for at strømline arbejdsdagen og skalere din virksomhed. 

Eksempelvis viser en undersøgelse foretaget af National Small Business Association, at 61% af virksomhedsejere mener, der vil være vækstmuligheder i det kommende år. 

Med det rigtige POS-system kan du sikre dine vækstmuligheder og opnå et nyt niveau af succes ved at løse nogle af de problemer, dit nuværende POS-system står overfor.

Sådan skifter du dit POS-system

Det er super nemt at investere i den rigtige løsning, når du ved, hvad du leder efter. 

Så er det også langt nemmere at kommunikere dine krav og mangler til POS-udbyderen.

Det bliver lettere at undersøge, hvilket POS-system der passer til din virksomhed, når du kender dine egne behov. 

Hvis du er i tvivl om, hvilke POS-systemer der findes, kan du undersøge hvad andre virksomheder bruger.

Du kan også nemt lave din research, ved at søge efter POS-udbydere online og læse deres kundeanmeldelser. 

Ovenstående trin hjælper dig med at indsnævre din søgning, og derfra kan du begynde at ringe til de forskellige POS-udbydere. 

Konklusion

Husk du altid kan efterspørge demoer og træning hos POS-udbyderne. Planlæg nok demoer og træningssessioner, sådan så du føler dig tryg i dit nye system. 

De fleste POS-leverandører tilbyder demoer eller gratis prøveperioder, så du nemt kan afprøve softwaren selv.  

På den måde kan du teste funktionerne, udforske fordele og se, hvordan det overordnede system fungerer. 

Du kan eksempelvis få en gratis demo med en af vores eksperter, så du kan lære hvordan Servicepos kan hjælpe netop din forretning. 

Du kan nemt få en skræddersyet visning af kassesystemet, hvor der bliver dykket ned i dine personlige behov og de mange fordele i systemet, der kan hjælpe din forretning med at øge produktiviteten, så du kan spare tid og sælge mere. 

Du har også mulighed for at teste alle funktionerne i en gratis uforpligtende prøveperiode.

Når det er sagt, så kan ændringer være svære i begyndelsen. Men det er samtidig et afgørende aspekt for at etablere en succesfuld virksomhed. 

Et nyt og online POS-system er ikke kun en investering i et optimeret og forbedret kassesystem, men en investering i hele din virksomheds fremtidige drift.

Få eksklusive tips til hvordan du vækster din forretning

Vær den første til at høre om vores produktnyheder, det seneste i detailbranchen og få indsigt.

*Ved tilmelding giver du samtykke til, at vi må sende dig e-mails med tips og tricks inden for detailhandel samt markedsføring af Customers 1st. Du kan altid afmelde dig igen. Læs vores privatlivspolitik, hvis du vil vide mere.

Mest populære blogindlæg

Vil du ruste din butik til fremtiden? 🚀

Få vores guide med 16 tips til, hvordan du kan fremtidssikre din fysiske butik. Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få den tilsendt på mail.

Whitepaper guide til at fremtidssikre butik 2023

Sådan!

Du modtager dit whitepaper på mail inden for få minutter. 😊

Whitepaper guide til at fremtidssikre butik 2023