Indhold
Linket blev kopieret
Gavekort
25. apr. 2023

Sådan sælger du flere gavekort i din forretning

Gavekort er lidt som en uovervindelig sidekick for butiksejere – altid klar til at sparke døren ind for at bringe nye kunder til butikken eller hjælpe med at øge omsætningen.
11 min. læsning

Tænk på dem som Robin til din Batman, eller som Buzz Lightyear til din Woody. Og selvom de måske ikke har en superhelte-kappe eller evnen til at flyve, kan gavekort stadig hjælpe med at øge din butiks omsætning og føre til ren fortjeneste.

Uanset om du er en garvet gavekort-guru eller blot en nybegynder, der ønsker at kaste sig ud i verdenen af gavekort-salg, er der nogle vigtige strategier, som kan hjælpe dig med at sælge flere af de populære små lapper. 

Så læn dig tilbage, tag en slurk af din kaffe og lad os dykke ned i, hvordan butiksgavekort fungerer, hvem der køber dem, og 5 hurtige tips til at sælge mange flere.

Hvordan tjener butikker penge på gavekort?

Gavekort kan være enhver butiksejers bedste ven. De fungerer som en pålidelig sælger, der bringer nye kunder til butikken og hjælper med at øge salget.

Ligesom en trofast servitrice, der altid er klar til at tage imod en ny reservation, kan gavekort være med til at øge din forretnings omsætning og styrke din relation til dine kunder.

Faktisk er gavekort en fantastisk måde at skabe øjeblikkelig indtjening og drive salget i din butik.

Ved at tilbyde gavekort til dine kunder, giver du dem mulighed for at give en gave til deres venner og familie, samtidig med at du øger chancen for, at de besøger din butik igen.

Ifølge en undersøgelse fra Blackhawk bruger 59% af de adspurgte forbrugere normalt mere end gavekortets værdi, og de viser sig endda at øge den samlede fortjeneste.

Så uanset om din butik allerede tilbyder gavekort, eller du overvejer at tilføje dem til din forretningsmodel, er der flere fordele ved at gøre det.

Med de rigtige strategier kan du øge dine salg, tiltrække flere kunder og styrke din forretning.

Udveksling gavekort

Hvem køber gavekort?

Gavekort er faktisk utrolig populære og appellerer til en bred vifte af mennesker.

De tiltrækker både dem, der er på udkig efter den perfekte gave, men også dem, der ønsker at forkæle sig selv eller give sig selv en god undskyldning for at shoppe.

Og lad os ikke glemme, at gavekort kan være en sjov og spændende måde at udforske nye butikker eller oplevelser på.

Måske du vil prøve en ny restaurant, udforske en spændende butik eller prøve en ny aktivitet – og gavekortet giver dig frihed til at gøre det uden at skulle tænke på betalingen.

Og hvem kan egentlig ikke lide at modtage en gave? Gavekort er en måde at vise nogen, at du tænker på dem og ønsker at give dem en gave, der er helt efter deres smag.

Plus, med muligheden for at vælge beløbet og udløbsdatoen, kan du virkelig tilpasse gavekortet til modtagerens præferencer og behov.

Hvornår køber folk gavekort?

Folk køber faktisk gavekort året rundt, men der er bestemte tidspunkter, hvor salget stiger markant.

Traditionelt set stiger salget af gavekort i de travle ferieperioder, såsom julen, fars dag, mors dag og valentinsdag, hvor mange mennesker leder efter den perfekte gave til deres kære.

Men også i forbindelse med fødselsdage, bryllupper, jubilæer og andre store begivenheder er gavekort en populær gaveidé.

Ikke alene kan der være andre faktorer, der påvirker salget af gavekort, såsom brug af sociale medier og andre markedsføringstilbud.

Gavekort giver modtageren mulighed for at købe præcis det, de har brug for eller ønsker sig, og det kan også give afsenderen mere fleksibilitet i forhold til budgettet.

Uanset årsagen er gavekort en alsidig gaveidé, der kan passe til mange lejligheder og modtagere.

Vidste du?

..at du med et kassesystem hos Customers 1st kan tryllebinde dine kunder med fantastiske gavekort?

Med en integration til WooCommerce kan du få et skræddersyet plugin, bygget af webshopeksperterne fra WebsiteCare. På den måde taler din WooCommerce webshop og dit kassesystem fra Customers 1st sammen, og dine kunder kan både købe og indløse gavekort på din webshop og i butikken. 

5 tips til at øge salget af gavekort i din butik

Måske er du helt ny på gavekort-scenen eller måske en ægte gavekort-mester? Uanset hvad, er der altid plads til forbedringer.

Så lad os hoppe direkte videre til 5 hurtige og effektive tips til at sælge flere gavekort.

1. Sælg dine gavekort online

Hvorfor besvære dig med at skulle have et fysisk lager af gavekort, når du kan tilbyde digitale gavekort til dine kunder?

Det er den enkle og effektive måde at gøre det nemt for dine kunder at foretage et køb.

Med digitale gavekort behøver du ikke at bekymre dig om at have papirkort liggende rundt omkring – det hele foregår online.

Og det bedste ved det er, at du stadig kan tilbyde butiksgavekort, så dine kunder kan forkæle sig selv, uden at skulle forlade deres sofa.

2. Udnyt højtiderne

Når højtiderne nærmer sig, er det tid til at tage dine gavekortsalg til det næste niveau.

De fleste elsker at give og modtage gavekort, og det er en fantastisk måde for dine kunder at sprede glæde og vise deres påskønnelse for deres venner og familie.

Gavekortsalget stiger ikke overraskende i løbet af højtiderne, og dét kan du drage fordel af ved at markedsføre dine gavekort på en kreativ måde.

Brug eksempelvis de sociale medier, e-mails og annoncering for at nå ud til dine kunder og fortælle dem om de fantastiske gavekort, du har at tilbyde.

Det er også vigtigt at gøre det nemt for dine kunder at købe gavekort online, så de kan gøre det fra sofaen af.

Sørg for, at dine gavekort er tilgængelige på din hjemmeside og at checkout-processen er let og enkel.

ekspedient i butik bruger bonprinter til at printe bon ud til kunde.

3. Gør dine gavekort tilgængelige hele året rundt

Tænk, hvis du kunne generere en stabil strøm af ekstra indtægter hele året rundt? Det er her gavekort kommer på banen.

Måske de allerede er tilgængelige året rundt i din butik, hvis ikke, så læs med her.

Mens højtiderne betyder en stor stigning i salget af gavekort, behøver du ikke at begrænse dig til kun den periode.

Men ved at tilbyde gavekort året rundt, kan du øge din forretningens synlighed og potentielt tiltrække nye kunder.

Hvis du tøver med at tilbyde gavekort året rundt, så husk, at det er en enkel måde at øge omsætningen og opbygge brandloyalitet.

Det viser også, at du er opmærksom på dine kunders behov og ønsker at give dem en bekvem og nem måde at købe dine produkter på.

Så hvorfor vente på en højtidssæson? Gør dine gavekort tilgængelige året rundt, og se din forretning vokse.

4. Synliggør dine gavekort

Ved at synliggøre dine gavekort kan du hjælpe med at øge salget og gøre dine kunder mere opmærksomme på en fantastisk gaveide.

Det kan du eksempelvis gøre ved hjælp af:

1. Skilte og displays: Placér synlige skilte og displays i din butik for at gøre opmærksom på dine gavekort. Sørg for at de er lette at finde.

2. Online markedsføring: Markedsfør dine gavekort online via sociale medier, e-mail-kampagner eller online annoncer. Sørg for at målrette din målgruppe og brug et klart og attraktivt design.

3. Mund-til-mund markedsføring: Giv dine kunder en grund til at tale om dine gavekort ved at tilbyde særlige tilbud eller rabatter, når de køber eller indløser et gavekort. Jo flere mennesker der kender til dine gavekort, desto større er chancerne for at øge salget.

4. Sæsonbetonet markedsføring: Fremhæv dine gavekort i løbet af sæsonbetonede højtider eller begivenheder som jul, fødselsdage eller Valentinsdag. Lav kampagner og specielle tilbud, der fokuserer på gavekort som den perfekte gaveide.

5. Samarbejde med andre virksomheder: Samarbejd med andre butikker eller organisationer, der kan hjælpe med at fremme dine gavekort. Det kan være en win-win situation for begge parter, som kan øge opmærksomheden og salget for begge virksomheder.

Husk at være kreativ og tænke udenfor boksen, når du fremmer dine gavekort.

Brug forskellige metoder og eksperimentér med forskellige gavekort-ideer. På den måde kan du nemt øge salget og kendskabet til dine gavekort.

5. Tilbyd gavekorttilbud

Du kan også overveje at øge salget af dine gavekort ved at tilbyde gavekortstilbud. Det virker næsten som at kaste en fiskesnøre ud og fange flere kunder.

Du kan eksempelvis give en procentsatsrabat, tilbyde et gratis gavekort med et større køb, eller endda give rabat på masser af gavekortkøb.

Tænk på det som en fest, hvor dine kunder bliver forkælet med besparelser, og du ender med at få en ekstra indtjening i lommen.

Og mens det kan være en særlig vellykket strategi i højsæsonen, skal du ikke glemme, at det også kan hjælpe med at øge din bundlinje i de langsommere måneder.

Når det er sagt, behøver det selvfølgelig ikke være vedvarende tilbud. Men det kan være startskuddet til at øge kendskabet til dine gavekort.

Så hvis du vil øge antallet af glade kunder og tjene flere penge, så sæt en gavekorttilbudsfest i gang.

Få eksklusive tips til hvordan du vækster din forretning

Vær den første til at høre om vores produktnyheder, det seneste i detailbranchen og få indsigt.

*Ved tilmelding giver du samtykke til, at vi må sende dig e-mails med tips og tricks inden for detailhandel samt markedsføring af Customers 1st. Du kan altid afmelde dig igen. Læs vores privatlivspolitik, hvis du vil vide mere.

Mest populære blogindlæg

Vil du ruste din butik til fremtiden? 🚀

Få vores guide med 16 tips til, hvordan du kan fremtidssikre din fysiske butik. Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få den tilsendt på mail.

Whitepaper guide til at fremtidssikre butik 2023

Sådan!

Du modtager dit whitepaper på mail inden for få minutter. 😊

Whitepaper guide til at fremtidssikre butik 2023