Indhold
Linket blev kopieret
Linket blev kopieret
Mobil SMS
29. apr. 2022

Sådan øger du kundeengagement med SMS-påmindelser

Der er et uendeligt antal gøremål at huske på i løbet af en travl hverdag i butikken. Og i dagens samfund, er det nemt at glemme selv de små ting.
10 min. læsning

Alt lige fra gode tilbud, som snart udløber til tandlægetider og serviceeftersyn. 

Det er både frustrerende for virksomhedsejeren såvel som forbrugeren, når der ikke bliver dukket op på det aftalte tidspunkt. 

Og det ender med at koste begge parter både penge, tid og muligheder. 

Her kan SMS-påmindelser ganske enkelt være svaret. 

En undersøgelse foretaget af Smart-SMS viser nemlig, at 98% af alle SMS’er bliver læst af modtageren. Så der er ikke nogen tvivl om, at det er en god måde at påminde forbrugeren om eventuelle aftaler. 

Det er en nem måde at sende diskrete påmindelser direkte til dine kunders mobiltelefoner. 

Det er en hurtig, nem og effektive måde at få folk til at møde op og holde deres aftaler. Og det er ikke mindst en god måde at øge sit kundeengagement på.

Hvad er SMS-påmindelser?

SMS-påmindelser er automatiske påmindelser, der sendes direkte ud til en kunde for at minde dem om en aftale, betaling eller andet. 

Det benyttes oftest af virksomheder til at sikre, at deres kunder ikke glemmer deres eksisterende eller fremtidige aftaler. 

Det gør det også muligt for virksomheden at fortsætte driften uden at blive påvirket af de tabte aftaler. 

Lad os tage et eksempel. 

Tandlæger indkalder patienter til tandeftersyn én gang årligt. Og det er helt naturligt, hvis tiden ikke passer den travle forbruger. 

Men hvis ikke aftalen bliver ændret, så den passer patienten, ender den med at gå tabt. 

Dette resulterer i mange tilfælde, at virksomheden mister noget forretning for dagen. Og en almindelig udfordring som denne, kan hurtigt løses ved hjælp af et automatisk påmindelsessystem. 

Dét, at flere bruger mobiltelefoner, gør det også langt nemmere for virksomheder at holde kontakten med deres kunder. Og endnu en undersøgelse viser, at næsten 100% af SMS’er åbnes inden for de første tre minutter. 

Det er derfor en effektiv måde at holde kontakten med sine kunder på, og det øger ikke blot kundeengagementet, men sikrer samtidig brandloyaliteten.

SMS-påmindelser

5 fordele ved SMS-påmindelser til butikker

Der er mange fordele ved at bruge SMS-beskeder som butik. Og en af de mange fordele er, at det bliver nemmere for dig at nå ud til dine kunder. 

For at gøre det mere overskueligt, har vi samlet en oversigt over de fem vigtigste fordele ved SMS-påmindelser. 

Læs med her.

1. SMS-påmindelser er praktiske

SMS-påmindelser er personlige, fordi det giver dig mulighed for opbygning af relationer, hvilket er et nøgleelement for kundeloyalitet og fastholdelse. 

En anden måde at fastholde sine kunder på, er at personliggøre SMS-påmindelserne mere.

Personlige SMS-påmindelser er nemlig en effektiv måde at holde kommunikationen åben og derved fremme interaktionen med brugeren.

2. SMS-påmindelser er personlige

SMS-påmindelser er personlige, fordi det giver dig mulighed for opbygning af relationer, hvilket er et nøgleelement for kundeloyalitet og fastholdelse. 

En anden måde at fastholde sine kunder på, er at personliggøre SMS-påmindelserne mere.

Personlige SMS-påmindelser er nemlig en effektiv måde at holde kommunikationen åben og derved fremme interaktionen med brugeren.

4. SMS-påmindelser er nøjagtige

En af de mange fordele ved automatisering er, at den minimerer risikoen for menneskelige fejl.

Med automatiseringer er der nemlig ingen risiko for, at vigtig information går tabt.

5. SMS-påmindelser giver kunden mulighed for at omlægge tidsplanen

SMS-påmindelser minder ikke blot kunden om deres aftale, men giver samtidig mulighed for at omlægge tidsplanen. 

Når du giver kunden muligheden for at annullere en aftale eller flytte den, reducerer du risikoen for at kunden ikke dukker op.

SMS'er

Hvordan kan du bruge SMS-påmindelser i din butik?

Der er mange måder at bruge SMS’er på, når man driver en butik. Det er alt lige fra opsætning af automatiske SMS’er til at engagere sig i samtaler med kunder.

Der er faktisk ikke det, SMS’er ikke kan. 

Læs med for at finde ud af, hvordan du kan bruge SMS-påmindelser i din butik.

ETA (Estimated time of arrival)-beskeder

ETA-beskeder er blot en SMS med information om, hvornår kundens produkt eller service antages at ankomme. 

Det er særligt butikker med leveringstjenester, der bruger SMS’er til at sende kunderne opdateringer i realtid og estimerede leveringstider.

Påmindelser om aftaler

Her er der tale om de butikker, der bruger SMS til at sende automatiske påmindelser og andre vigtige oplysninger til kunderne. 

Har du en smykkebutik, kan det eksempelvis være, når et repareret smykke er klar til afhentning, eller måske er du indehaver af en have og park forretning, som udsender årlige påmindelser til servicetjek af solgte maskiner?

Mulighederne er mange.

Marketingbeskeder

Ved at bruge SMS til marketing kan du sende kuponer og rabatter ud til dine kunder og informere dem om konkurrencer, produktlanceringer og meget mere. 

Du kan også invitere til særlige VIP-events i butikken eller minde tidligere kunder om særlige mærkedage, der relaterer sig til dine produkter.

Almene samtaler

En anden positiv faktor ved SMS’er er, at de åbner op for muligheden for længere samtaler med kunder, hvilket i sidste ende øger kundeinteraktionen og kundeengagementet. 

Ganske enkelt er SMS-påmindelser en fantastisk ressource til at booste effektiv kommunikation og øge kundeengagementet. Og det bliver derfor også brugt af flere og flere butikker den dag i dag.

For at give dig lidt inspiration, kan du nedenfor læse, hvordan Rosenholm Have og Park bruger SMS-påmindelser i hverdagen til at optimere deres kundeoplevelser.

Rosenholm

Sådan bruger Rosenholm Have og Park SMS-påmindelser

I Hornslet ligger Rosenholm Have og Park, som er en eksklusiv butik indenfor skov-, have- og parkprodukter. 

Derudover har de et tilhørende serviceværksted, hvor de blandt andet indkalder folk til deres årlige service af robotplæneklippere. Og det er her, at de automatiserede SMS-beskeder kommer ind i billedet. 

Vi har spurgt medejer, Helle, hvorfor og hvordan de har båret sig ad.

Hvordan bruger I SMS-påmindelser i forretningen?

Når vi når hen til efteråret, bruger vi SMS-påmindelser til at sende vinterindkaldelser på vores robotplæneklippere til vores kunder. På den måde bliver kunderne automatisk mindet om et eftersyn, som de selv kan udføre, eller lade os hjælpe dem, hvis det bliver for uoverskueligt. Det er kunderne ret glade for.

Hvorfor valgte I at integrere SMS-påmindelser, som en del af jeres service?

Dengang vi indførte det, lød det som en god idé. Vi havde benyttet det tidligere i forbindelse med et andet system, og man kan sige, at SMS-påmindelser efterhånden er blevet en forventelig service fra nutidens kunder. Man modtager dem, når man går til tandlægen, når man skal til frisøren og mange andre steder. Det er en service, vi ikke kan undvære, hvis man skal følge med udviklingen.

Hvor har brugen af SMS-påmindelser gjort den største forskel?

Vi kan overordnet mærke, at kunderne synes godt om den service, der ligger i at modtage SMS-påmindelser. Generelt er hjælp og rådgivning af vores kunder, noget af det, som vi vægter allerhøjest i forretningen. Kunderne skal have en god oplevelse, og der fungerer det ret godt, at minde dem om deres eftersyn på robotterne og samtidig tilbyde dem vores hjælp, hvis de ønsker det.

Hvad har været sværest ved at komme i gang med SMS-påmindelser?

Der er altid den udfordring, at man skal lære det system at kende, man benytter til at sende påmindelserne ud med. Men når først det er på plads, er det oftest dejlig nemt. Derudover er der naturligvis også GDPR-reglerne. For 10 år siden var det en helt anden sag, men i dag er der forbehold, man skal være opmærksom på. Derfor sørger vi altid først for at få et samtykke til at bruge servicen, når de køber robotterne hos os i butikken. På den måde føler kunden sig tryg og får den bedst mulige oplevelse.

Hvad er dit bedste råd til andre forretninger?

Mit bedste råd er, at følge med udviklingen. Det handler nemlig først og fremmest om, hvad der gør kunderne glade, og hvad de forventer af butikkerne i dag. Det kan for eksempel hjælpe at spørge sig selv, hvad forventer du selv? Det giver ofte et godt fingerpeg om, hvor man skal bevæge sig hen som forretning.

SMS mobil
Konklusion

Før du implementerer SMS-påmindelser i din butik, er det vigtigt at klargøre, hvad du vil bruge dem til, og hvordan de hjælper din forretning bedst. 

Dét som Rosenholm Park og Have bruger SMS-påmindelser til, er ikke nødvendigvis dét, som ville passe bedst til din forretning.

Så for at få mest mulig ud af et påmindelsessystem, bør du overveje, hvordan det vil give dig mest værdi i hverdagen.

I sidste ende, er det nemlig vigtigt, du vælger den måde, SMS-påmindelser gavner din forretning bedst.

Linket blev kopieret

Få eksklusive tips til hvordan du vækster din forretning

Vær den første til at høre om vores produktnyheder, det seneste i detailbranchen og få indsigt.

*Ved tilmelding giver du samtykke til, at vi må sende dig e-mails med tips og tricks inden for detailhandel samt markedsføring af Customers 1st. Du kan altid afmelde dig igen. Læs vores privatlivspolitik, hvis du vil vide mere.

Mest populære blogindlæg

Vil du ruste din butik til fremtiden? 🚀

Få vores guide med 16 tips til, hvordan du kan fremtidssikre din fysiske butik. Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få den tilsendt på mail.

Whitepaper guide til at fremtidssikre butik 2023

Sådan!

Du modtager dit whitepaper på mail inden for få minutter. 😊

Whitepaper guide til at fremtidssikre butik 2023