5. jul. 2022

Nye krav til kasseapparater fra den 1. januar 2024

Manglende eller slet ingen registreringer af salg. Det var resultatet, da Skattestyrelsen i 2018 og 2019 gennemførte mere end 1.000 uanmeldte kontrolbesøg hos flere forskellige brancher. Og det har sat et nyt lovkrav på dagsordenen.
8 min. læsning
Nye krav
Linket blev kopieret

Lige præcis dét lovkrav, gør jeg dig klogere på i dette blogindlæg.

Måske du allerede har hørt om det, eller måske det har gået din næse forbi?

Men fra 2024 kommer der en ny lov om kassesystemer for en lang række virksomheder i Danmark.

Det er en lov, der skal være med til at inddæmme og skærpe indsatsen mod sorte penge i detailbranchen.

Hvad det helt præcist går ud på, hvem lovkravet påvirker, og hvilke ting du skal være opmærksom på, fortæller jeg dig meget mere om i de efterfølgende afsnit.

Læs med her. 

Hvad går lovkravet ud på?

Helt overordnet går lovkravet ud på at kontrollere forretninger, hvor der er mistanke om, at der bliver snydt med moms og skat.

Kravet kommer i sin enkelhed af analyser fra Skatteforvaltningen, som viser, at der i flere brancher er en højere andel af fejl relateret til registreringen af salg.

Men det stopper her.

Derfor skal de omfattende virksomheder som udgangspunkt tage de digitale salgsregistreringssystemer i brug senest d. 1 januar 2024.

Helt konkret er der tale om omkring 12.500 virksomheder, der skal ud og erhverve sig et digitalt salgsregistreringssystem.

Lovkravet skal gøre det betydeligt lettere for Skatteforvaltningen at kontrollere virksomheder, hvor der – som nævnt – er mistanke om, at der bliver snydt med moms og skat.

Eller lad os da bare kalde det, hvad det er… arbejdet sort.

Hvem omfatter den nye lov?

Nu tænker du sikkert: Har lovkravet så betydning for mig og min forretning?

Og det kan jeg hurtigt svare dig på.

Ifølge skatteministeriet gælder lovkravet nemlig en række virksomheder fordelt på fire forskellige brancher. Herunder:

Så hvis du tilhører én af de brancher og kan nikke genkendende til ovenstående omsætning – så er svaret ja. Så har det betydning for dig og din forretning. 

Så skal du lynhurtigt ud og skaffe dig et digitalt salgsregistreringssystem, hvis du ikke har et i forvejen.

Men frygt ej – for lige præcis hvad dét skal kunne, gør jeg dig meget klogere på nedenfor.

Kassesystem

Hvad er et digitalt salgsregistreringssystem?

Det er nemlig helt naturligt at blive i tvivl om, hvad et digitalt salgsregistreringssystem er, og hvad det skal kunne.

Og det forstår jeg virkelig godt.

Men jeg er sikker på, du har stiftet bekendtskab med det før. Eller måske du allerede ejer et? For så kan du slå koldt vand i blodet.

Et digitalt salgsregistreringssystem er et digitalt kasseapparat, hvor al data vedrørende salg gemmes i en digital database.

Så ja – det er næsten som dét kasseapparat, du sikkert kender i forvejen, men vigtigt er, at det skal være et cloudbaseret kassesystem, hvor ethvert salg bliver registreret og gemt i ”skyen”.

Derudover er et digitalt kassesystem ikke kun til gavn for SKAT. Det hjælper også dig med hurtigere at kunne hente informationer frem. Eksempelvis ved kontrolbesøg.

Det kunne være alt lige fra salgsdata fra en specifik dato eller endda salg af en specifik vare eller noget helt tredje.

Og hvis det lagres og gemmes, så er det nemt at søge frem til yderligere brug. Det bliver faktisk langt nemmere for dig at holde styr på din forretning.

Et digitalt kassesystem giver dig ikke kun muligheden for at holde tæt øje med dine salg og rapporter, men giver dig samtidig muligheden for at optimere din forretning og hele din lagerstyring.

Dét skal dit nye digitale kasseapparat kunne ifølge SKAT

Ekspedient ved kasse

Hvis du er én af dem, som skal ud og anskaffe sig et nyt kassesystem, så læs lige med her.

For det kan være en god idé med et godt overblik over, hvad dét skal kunne, før du beslutter dig. Og det giver jeg dig her.

For du er ikke alene, hvis det hele kan virke lidt uoverskueligt. Og det kan være svært at finde hoved og hale i det hele. For hvilke krav er det, SKAT forventer af dit kommende kassesystem?

Drop din Google søgning. Jeg har lavet arbejdet for dig og samlet det nødvendig overblik lige her.

  • Overholder kassesystemet kravene fra SKAT?: Ikke overraskende skal kassesystemet overholde den danske lovgivning. Helt enkelt skal dit nye digitale kassesystem kunne registrere alle transaktioner og salgsdata elektronisk.

 

  • Kan den udskrive kvitteringer?: For lige præcis dét, skal den kunne. Det er slut med håndskrevne kvitteringer, og du skal derfor have en bonprinter tilkoblet dit nye digitale kassesystem.

 

  • Og hvad med faktura?: Dét er også ét af kravene. Ligesom med udskrevne kvitteringer skal dit nye digitale kassesystem kunne udskrive en fuld eller forenklet faktura.

 

  • Har den digital bogføring?: For det er endnu et krav fra den kære skattefar. Det skal nemlig være nemt at følge med i det daglige salg. Faktisk er der kommet en ny bogføringslov, som kræver, at din forretning skal kunne opbevare al regnskabsmateriale i fem år og være sikkerhedskopieret. I sin enkelhed skal dit nye digitale kassesystem føre daglig ajourføring af bogføring og korrekt kasseafstemning.

 

  • Tage imod betaling?: Og så skal det naturligvis kunne tage imod betaling. Og det ville være en fordel, hvis kassesystemet kunne tage imod en bred vifte af betalingsløsninger. Herunder Dankort, Visa og Mastercard. Og måske endda også mobilbetalingsløsninger som MobilePay, Apple Pay og Google Pay.

 

Ovenstående er de krav der forventes af dit nye kassesystem. Men hvad det ellers skal kunne for at imødekomme dine og din forretnings behov, er helt op til dig. 

Som hjælp har vi lavet en ultimativ tjekliste til at vælge nyt kassesystem til din butik. Den hjælper dig med at vurdere dine nuværende og fremtidige behov. Find den lige her.

Tjekliste cover med baggrund

Det kan virke lidt som ananas i egen juice, hvis jeg anbefaler et kassesystem fra Customers 1st.

Men det har jeg nu alligevel tænkt mig – så giv det lige en chance.

For det her er gratis, uden faste omkostninger og den ultimative løsning til dig, der ønsker en smartere hverdag. 

Hvordan lyder det? – Godt, ikke sandt?

Vores Starter-pakke tilbyder et hav af funktioner, og de kan tilpasses og skaleres præcis til dine behov. 

Det vil samtidig sige, vores Starter-pakke imødekommer alle ovenstående krav fra SKAT. Alt fra udskrevne kvitteringer og fakturaer til muligheden for samtlige betalingsløsninger.

Sidst men ikke mindst så kan du også få en integration med e-conomic, som klarer din digitale bogføring. Så overholder du samtidig den nye bogføringslov.

Det eneste, du skal gøre, er at oprette en gratis bruger, bestille din terminal og så er du klar til at betjene dine kunder.

Det er nemt og hurtigt. Og så opfylder det alle de krav, SKAT forventer af dit nye digitale kassesystem.

Få eksklusive tips til hvordan du vækster din forretning

Vær den første til at høre om vores produktnyheder, det seneste i detailbranchen og få indsigt.

*Ved tilmelding giver du samtykke til, at vi må sende dig e-mails med tips og tricks inden for detailhandel samt markedsføring af Customers 1st. Du kan altid afmelde dig igen. Læs vores privatlivspolitik, hvis du vil vide mere.

Mest populære blogindlæg

Vil du ruste din butik til fremtiden? 🚀

Få vores guide med 16 tips til, hvordan du kan fremtidssikre din fysiske butik. Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få den tilsendt på mail.

Whitepaper guide til at fremtidssikre butik 2023

Sådan!

Du modtager dit whitepaper på mail inden for få minutter. 😊

Whitepaper guide til at fremtidssikre butik 2023