Indhold
Linket blev kopieret
ekspedient i butik bruger bonprinter til at printe bon ud til kunde.
4. maj. 2023

Må jeg bede om en digital kvittering?

Hvem havde troet, at en så simpel ting som en digital kvittering kunne være så magtfuld for både butikker og forbrugere?
6 min. læsning

Det er nu en stigende trend at tilbyde en digital kvittering i e-mail, på SMS eller app, og for god grund.

Forestil dig at slippe for at rode rundt i en skuffe fyldt med papir-kvitteringer – nu kan du nemt samle og organisere dine kvitteringer ét sted i din telefon eller computer.

Men det er ikke kun forbrugerne, der har gavn af denne digitale revolution.

Butikker og forretninger kan også høste fordelene ved at tilbyde digitale kvitteringer.

Og det er netop det, vi skal tale mere om.

For eksempel kan det resultere i øget kundetilfredshed og loyalitet.

Bare se på Starbucks, der har succesfuldt implementeret en mobil-app, hvor kunderne kan optjene point og modtage digitale kvitteringer.

Det har skabt en stærkere forbindelse til deres kunder og givet dem mulighed for at tilbyde en mere personlig oplevelse.

Og det er faktisk ikke kun Starbucks. Flere og flere butikker hopper med på den digitale kvitterings-vogn og oplever de positive effekter på deres forretningsresultater.

Så lad os tage springet ind i den digitale fremtid sammen, hvor digitale kvitteringer er den nye mådeholdne helt for både butikker og forbrugere.

Følg med her. 

Tilbyd kvitteringer i e-mail, SMS eller app

Digitale kvitteringer er en af de hotteste trends i den digitale verden i dag, og det er ikke uden grund.

Ved at tilbyde kvitteringer via e-mail, SMS eller en app, kan butikkerne give deres kunder en nem og bekvem måde at samle og organisere deres kvitteringer på ét sted. Ikke mere bøvl med at miste kvitteringer eller lede efter dem i bunker af papir.

Det giver samtidig forbrugerne mulighed for at vælge den metode, der passer bedst til deres præferencer og behov.

Ikke alene gør digitale kvitteringer livet lettere for forbrugerne, men de kan også forbedre dine forretningsresultater.

Faktisk implementerer flere og flere butikker allerede denne praksis, og det har en positiv indvirkning på hele kundeoplevelsen.

Udover Starbucks er en af dem Salling Group. De tilbyder digitale kvitteringer i deres app.

Det har gjort det nemmere for deres kunder at holde styr på deres køb og få adgang til deres kvitteringer, når de har brug for det.

Det har også hjulpet Salling Group med at reducere deres papirforbrug og spare penge på udskrivning af kvitteringer. 

Hvor smart er det lige?

Udveksling gavekort

Hvad siger loven?

Selvom digitale kvitteringer bliver mere og mere populære, er det stadig vigtigt at huske på, at papir-kvitteringer stadig spiller en vigtig rolle.

Som forretning er kvitteringerne nemlig en vigtig del af det samlede bogførings- og revisionsgrundlag, da de fungerer som dokumentation for indkøb. 

Og hvis ikke du har styr på dem, kan du risikere at få en ordentlig opsang af bogføringsloven.

Derfor skal du kunne fremvise fuld dokumentation for samtlige udgifter, som kræver, at bilag opbevares i mindst fem år fra udgangen af et givent regnskabsår.

Vi har faktisk tidligere skrevet et helt blogindlæg om emnet. 

Så hvis det er smuttet for dig, kan du nemt få det opfrisket ved at læse det her: Har du styr på de nye regler om digital bogføring?

Desuden er butikker stadig forpligtet til at give en fysisk kvittering, medmindre kunden aktivt beder om en digital kvittering i stedet. 

Så helt glemme de fysiske papirlapper, må vi alligevel ikke.

Men heldigvis kan digitale kvitteringer gøre det nemmere for dig at holde styr på dine indkøb.

I Danmark er det endda tilladt at opbevare regnskabsmateriale digitalt, hvilket har gjort det lettere for butikkerne at anvende cloud-baseret software og skabt gode betingelser for at arbejde med digitale kvitteringer. 

Og det er uden tvivl, at 100% digitale kvitteringer er fremtiden.

Ekspedient ved kasse

Sådan kan du tilbyde digitale kvitteringer i din butik

At tilbyde digitale kvitteringer kan være en kæmpe fordel for både butikkerne og kunderne. 

Men hvordan gør man det egentlig på den rigtige måde?

1. Få det rette kassesystem

Først og fremmest skal du sørge for at have den rette teknologi og proces på plads. Du skal have et kassesystem, der gør det muligt at sende digitale kvitteringer via e-mail eller SMS.

Hvis du allerede har et moderne kassesystem, er der stor sandsynlighed for, at det har denne funktion indbygget. Hvis ikke, kan du overveje at skifte til en nyere løsning, hvor det er inkluderet.

2. Fortæl det til kunderne

Men det er ikke nok bare at have teknologien på plads – du skal også informere dine kunder om, at du tilbyder digitale kvitteringer, og hvordan de kan få adgang til dem.

Du kan eksempelvis placere skilte i butikken eller på kassen og give dine kunder en kort forklaring på kvitteringsprocessen.

Et eksempel kunne være: “Vi tilbyder nu digitale kvitteringer! Hvis du ønsker at modtage din kvittering på e-mail eller SMS, beder du blot om det ved kassen.” 

Mere behøves der faktisk ikke.

3. Hop med på bølgen

Og så er der en ekstra bonus ved digitale kvitteringer: de er mere miljøvenlige end de fysiske papirlapper. Win win.

Ved at tilbyde digitale kvitteringer i din butik, kan du samtidig hjælpe med at mindske det samlede papirforbrug og dermed gøre en lille indsats for vores planet.

Så hvorfor ikke hoppe med på den digitale bølge allerede nu og tilbyde dine kunder den ultimative kvitteringsoplevelse?

Få eksklusive tips til hvordan du vækster din forretning

Vær den første til at høre om vores produktnyheder, det seneste i detailbranchen og få indsigt.

*Ved tilmelding giver du samtykke til, at vi må sende dig e-mails med tips og tricks inden for detailhandel samt markedsføring af Customers 1st. Du kan altid afmelde dig igen. Læs vores privatlivspolitik, hvis du vil vide mere.

Mest populære blogindlæg

Vil du ruste din butik til fremtiden? 🚀

Få vores guide med 16 tips til, hvordan du kan fremtidssikre din fysiske butik. Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få den tilsendt på mail.

Whitepaper guide til at fremtidssikre butik 2023

Sådan!

Du modtager dit whitepaper på mail inden for få minutter. 😊

Whitepaper guide til at fremtidssikre butik 2023