Indhold
Linket blev kopieret
Linket blev kopieret
Webside
6. nov. 2019

Sådan kommer du i gang med en webshop i 2021

18 min. læsning

Der er mange gode grunde til at have en webshop. Det er derfor ikke så underligt, at flere og flere virksomheder vælger at oprette en.

Men hvad skal du være opmærksom på, inden du udvider din forretning med en splinterny webshop? Det giver vi dig svaret på i dette indlæg.

Hvem er denne guide til?

Helt overordnet kommer guiden med tips og tricks til, hvordan du kan starte en helt ny webshop, og hvordan du kan optimere din allerede eksisterende webshop.

Den er altså primært for dig, som skal til at starte en webshop, men sidder du modsat allerede klar med en færdiglavet webshop og har lagt alle dine produkter online… men der sker ikke rigtig noget?

Så vil vi klart også anbefale, at du tager et kig på den.

4 trin du skal overveje, når du udvider med en webshop

Detailhandlen har ændret sig.

Jovist, handler det i bund og grund stadig om at sælge og købe, men vi kan ikke komme udenom, at detailhandlen er blevet langt mere digitaliseret.

Ikke mindst har lockdown perioden i 2020 sat turbo på internethandlen, som i forvejen er en branche, der udviklede sig i et hurtigt tempo.

Ifølge Nets’ rapport om dansk e-handel fra 2020, har vi handlet mere på nettet og generelt rykket vores forbrug.

Hvorfor?

Corona-pandemien naturligvis. Men til trods for, at den spiller en væsentlig rolle, så viser rapporten også, at særligt tre årsager ligger til grund for danskernes ty til e-handel.

Og det er… bekvemmelighedlave priser og et stort udvalg.

Webshops præsenterer ofte et langt større udvalg end i den fysiske butik, man kan sammenligne priser, og så er det bare mere bekvemmeligt at shoppe hjemme fra sofaen.

Vi kan vidst derfor godt blive enige om, at der eksisterer et kæmpe marked for nethandel, hvilket gør det værd at overveje.

Men lad os heller ikke glemme, at konkurrencen er stor. Meget stor.

Det skriver vi ikke for at tage modet fra dig – tværtimod! Vi vil blot sikre, at du ikke går ind i processen med det blinde øje til.

Du skal kunne adskille dig fra konkurrenterne, du skal arbejde hårdt, og det kan tage tid, før du opnår den succes, som din webshop fortjener. Men når den rigtige idé er på plads, og du formår at eksekvere på den på den rette måde, så er det langt fra umuligt.

Derfor tager vi dig først igennem 4 basale ting, som du skal have styr på, når du starter din webshop.

Vedligeholdelse

Trin 1: Vedligeholdelse

Mange glemmer desværre at tænke over, at der er en fase efter implementering, der også kræver tid og omkostninger.

Tidsmæssigt skal man sætte sig ind i, hvordan man vedligeholder og opdaterer sin webshop. Man skal ofte opdatere sin webshop ift. sæsoner, tilbud- og udsalgsdage samt højtider.

Derudover skal man også opdatere sin produktside løbende. Vedligeholdelse og administration af en  webshop er ofte noget, som folk ikke tænker over, inden de starter deres webshop – men det koster faktisk ofte en hel medarbejder at have styr på den basale kontrol og opdatering af din webshop.

Trin 2: Medtænk hele købsprocessen

Når du opretter din webshop, bør du også have hele købsprocessen for kunden fastlagt.

Ikke alle husker at medtænke alle steps fra, at kunden besøger webshoppen, til den købte vare bliver leveret til deres dør.

Man prioriterer en hurtig webshop, der kan konvertere, og som trafikmæssigt kan følge med ens ambitioner omkring webshoppen.

I mellemtiden glemmer man at tænker over det administrative med pakning af ordrer, forsendelse og lignende.

Det er essentielt for at skabe en sikker købsproces, der er tillidsvækkende og tryg. Det kan være afgørende for, om kunden køber fra din webshop igen.

Shipping

Trin 3: Promovering af din webshop

Rent omkostningsmæssigt er det også vigtigt at nævne, at der ikke kun foreligger udgifter til udviklingen af webshoppen. Hvis du ønsker at gøre din webshop til en succes, må du også investere i markedsføring af webshoppen.

Her er det vigtigt, at du har nogle dygtige samarbejdspartnere, der kan hjælpe dig med at lægge en strategi for din online markedsføring. Eksempelvis i form af SEO (søgemaskineoptimering) og Google Adwords.

Din webshop skal være relevant ift. brugerens søgning, og hvis SEO er gennemarbejdet og gennemtænkt, så kan din forretning få bedre placeringer på Google end dine konkurrenters.

Andre markedsføringsområder, der er værd at overveje i din markedsføringsstrategi, er opfølgning på kunder – fx i form af nyhedsbreve.

Dem, der har været inde og besøge din webshop, som har subscribed på dit nyhedsbrev, skal lokkes tilbage til din webshop. Det samme gælder dem, der allerede har handlet.

Sørg for at lave en masse “call-to-action” funktioner i dit nyhedsbrev, så dine eksisterende og kommende kunder bliver fristet og besøger din webshop igen.

Trin 4: Sociale medier

Derudover kan det også betale sig at investere i marketing og kampagner på sociale medier, der kan hjælpe dig med at nå nye kunder.

Generelt kan tilstedeværelse på online sociale netværk betydet meget for, om din webshop bliver en succes.

Find ud af, hvor dine kunder befinder sig online. Hvem er din målgruppe, og hvordan rammer du dem bedst?

Du kan med fordel benytte dig af en Facebook Pixel, der giver dig mulighed for at måle, optimere og opbygge målgrupper til dine annoncekampagner.

For at tiltrække nye kunder kan online annoncer være alfa og omega. Det giver også dig en mulighed for at foretage retargeting på dine kunder. F.eks. dem, der har klikket på annoncen, eller måske dem, der har lagt ting i kurven, men ikke har købt noget endnu.

Efter du har fastlagt din målgruppe, kan du lægge en plan for din online markedsføring, og komme i gang med at gøre din webshop endnu mere synlig.

Hjemmeside

Hvilke webshopløsninger findes der - og hvad skal jeg vælge?

Næste skridt er, at kigge på hvilken webshopløsning, man skal vælge. Her taler vi om platform.

Der findes et hav af webshopløsninger, og vi forstår godt, at det kan være svært og uoverskueligt at navigere rundt i, når det handler om at vælge den helt rette løsning for din forretning.

Derfor får du her en kort præsentation og beskrivelse af de forskellige løsninger, og hvilke forskelle du skal være opmærksom på.

WooCommerce

WooCommerce er et webshop-plugin, der kører på WordPress, og det er ofte et populært valg i e-handelssamfundet.

WooCommerce giver dig mulighed for at sælge alle dine produkter fra din eksisterende WordPress-hjemmeside. Har du bare siddet en smule med WordPress før, så er WooCommerce intet problem at bruge. Desuden findes der et hav af ekstra plugins, der gør det nemt at udvide webshoppen med de funktioner, man ønsker at have på siden.

Hvornår skal du vælge WooCommerce?

  • Allerede har en hjemmeside i WordPress og ønsker at udvide med en webshop. Her er WooCommerce et glimrende sted at starte.
  • Har kun få krav til din kommende webshop og et relativt lille produktudvalg. I den sammehæng er  WooCommerce også en fin løsning.

Umbraco

Umbraco er bygget på Microsofts .NET Framework, og er et danskudviklet CMS. Umbraco er et af de mest anerkendte og populære platforme blandt professionelle udviklere.

Platformen har stor fleksibilitet – både når det kommer til design og layout, men også når det gælder integrationsmuligheder. Umbraco kan benyttes, hvis du har behov for en simpel webløsning eller en kompleks Umbraco webshopløsning.

Er du på udkig efter en CMS platform til din webshop, hvor brugervenlighed og sikkerhed er en prioritet, så er Umbraco et godt sted at starte. Det kræver ingen kodefærdigheder, når du skal ændre dit indhold, og webshoppen kodes fra bunden, hvilket vil sige at du kan tilpasse den efter dine behov og budget

Hvornår skal du vælge Umbraco?

  • Selv kan kode eller har en webudvikler til at opsætte din webshop.
  • Har brug for en mere kompliceret hjemmeside, eller hvis dine behov ligger udenfor, hvad der normalvis tilbydes i plugins.
  • Gerne vil have designet en unik hjemmeside, hvor administrationen og frontenden er skræddersyet efter dine ønsker.

DanDomain

DanDomain svarer lidt til Shopify, men er i stedet et dansk system. Med DanDomain e-commerce platform kan du nemt lave din egen webshop, og det kræver ingen erfaring med kodning.

Derudover tilbyder DanDomain en masse gratis værktøjer og vidensdeling, som gør det let at oprette og vedligeholde din webshop. Her tilbyder Customers 1st ligeledes en integration til Dandomain.

Hvornår skal du vælge DanDomain?

  • Gerne vil undgå uforsete udgifter forbundet med webshoppen
  • Er helt ny inden for e-handelsuniverset, og skal have bekræftet, om det er noget for dig.

Magento

Magento er et større system end Dandomain, Woocommerce og Shopify. Det kræver en del mere at komme i gang med dette system, og generelt mere bekosteligt at vedligeholde og udvikle på.

Det virker godt, hvis man har mange produkter, man skal holde styr på, og generelt er i et enterprise segment. Derudover er Magento den e-commerce platform der scorer højest point når det kommer til SEO. Dvs. at du får de bedst tænkelige værktøjer til optimeringen af din webshop.

Det koster fra 50.000 kr. og op. Det kræver et godt web udviklingshus at bruge Magento, og derfor bliver det hurtigt lidt dyrere. Læs mere om vores integration med Magento her.

Hvornår skal du vælge Magento?

  • Hvis du er på udkig efter en fleksibel og hurtig løsning, som alligevel kræver en vis mængde af teknologisk kunnen.
  • Er du den store enterprise virksomhed, der er på udkig efter et stort og fleksibelt system med mange muligheder og indbygget funktioner, så er Magento et godt sted at starte.

PrestaShop

Det, der skiller Prestashop ud fra andre e-commerce platforme som Woocommerce og Shopify er, at Prestashop er gratis.

Det betyder, at du med Prestashop selv skal sørge for din egen web server, som skal holde din side i gang 24/7.

Til gengæld tilbyder Prestashop hjælp til at håndtere en masse værktøjer, så du kan lære at bygge en konkurrencedygtig webshop. Derudover er Prestashop en open-source, hvilket betyder, at deres kode ligger fremme til alle.

Så hvis du har erfaring med kodning, så har du mulighed for at sætte dit helt eget personlige præg på din webshop. Læs mere om vores integration med PrestaShop her.

Hvornår skal du vælge PrestaShop?

  • Har du ikke den store erfaring med webshops, kan det være nemmere at starte ud med denne platform frem for de mere komplicerede løsninger.
  • PrestaShop er mest egnet til mellemstore og store virksomheder og er ideel til personer, der kun har lidt erfaring med kodning.
Vector

Den gode kundeoplevelse

Du har nu fået et indblik i nogle af de forskellige webshopsystemer, der findes.

Du har styr på din markedsføring af webshoppen. Du har overblik over din købsproces, så dine kunder kan handle sikkert, hurtigt og trygt. Du har styr på vedligeholdelse af din webshop, så siden hele tiden kører gnidningsfrit.

Men hvordan sikrer du den gode oplevelse, når der pludselig er en skærm imellem dig og dine kunder? 

Følgende afsnit giver dig nogle råd til, hvordan du kan yde god kundeservice og give en god kundeoplevelse på din webshop.

Hvem er I?

I din fysiske butik kan du opsøge kunde, og tilbyde din hjælp og ekspertise med det samme, så din kunde får lyst til at blive i din butik. Online kan din kunde forlade din webshop med ét klik. Derfor gælder det om at fange og fastholde kundens opmærksomhed fra første side.

Gør det klart for brugeren, hvem I er som virksomhed gennem det æstetiske udtryk og evt. med en kort tekst på forsiden, der hurtigt beskriver jer som virksomhed.

Både tekst og design af hjemmeside skal hurtigt vise, hvem I er, og give et klart billede af, hvorfor kunden skal vælge at handle hos jer.

Derudover skal websitet også være nemt og intuitivt at navigere rundt i, som det ville være, hvis kunden stod i jeres fysiske butik.

Brug flotte produktbilleder

Derudover er også vigtigt, at din webshop har nogle flotte produktbilleder.

Kunden kan ikke tage og føle på produktet online. Derfor er det vigtigt, at billederne er af høj kvalitet, så kunden får en klar idé om, hvordan varen tager sig ud i virkeligheden.

De skal have mulighed for at undersøge varen, som de ville gøre i jeres fysiske butik. I kan derfor med fordel tilføje funktioner som zoom, give mulighed for at åbne billedet i stor visning, samt vise produktet fra flere vinkler.

Husk også en kort beskrivende tekst om produktet, der svarer på alle ofte stillede spørgsmål til varen.

Husk især at medtænke søgemaskineoptimering i din beskrivelse, så det også er lettere for kunden at finde dit produkt. Inddrag de ord, som man ville søge på, hvis man skulle finde et bestemt mærke og/eller model på f.eks. en cykel.

Brug gerne synonymer for disse ord, og brug gerne ordene ofte. Du skal også være opmærksom på, at du skal skrive unikke produktbeskrivelser til alle dine varer. Din SEO har lavere chance for succes, hvis du genbruger den samme tekst til alle dine produkter.

God kundeservice

Det er også vigtigt for dig og din virksomhed, at jeres gode kundeservice skinner igennem på webshoppen.

Kunden er i den fysiske butik vant til at kunne tage kontakt til en medarbejder og få svar og hjælp med det samme. Det samme skal gøre sig gældende på din webshop.

Du kan sørge for at integrere flere muligheder for, at dine kunder kan kontakte dig via din webshop. Fx livechat, telefon og mail. De skal kunne få et hurtigt svar på deres spørgsmål, så de ikke mister interessen, og browser videre til en af jeres konkurrenter.

Derudover er fri returret, hurtig og professionel håndtering af klager og løsningsorienteret kundeservice også med til at skabe positiv omtale om din webshop.

Vector billeder

Lagerstyring: En bærende søjle til din webshops succes

Kontrol og overblik over dit lager er med til at forbedre din konkurrencedygtighed. Det er derfor en god ide at integrere din webshop med dit lager, så du hele tiden kan være opdateret på, hvor meget du har af den enkelte vare.

Hos Customers 1st tilbyder vi integrationer til en håndfuld webshopsystemer, så dit fysiske lager synkroniseres med din webshop. På den måde er du altid up-to date på dit lager, og det giver dig et overblik over, hvornår du skal bestille varer hjem.

Det giver dig også mulighed for at give dine kunder svar på, hvor mange antal af den pågældende vare, der er på lager, eller hvad den forventede leveringstid på en vare er.

Derudover kan du med Customers 1st også registrere dine varer med din mobil, ved at scanne dem med kameraet i din tablet eller telefon. På den måde kan du lynhurtigt tjekke varer ind og ud af dit system, så du bevarer overblikket.

Sidst, men ikke mindst, tilbyder vi også integration til en række økonomisystemer. Det giver dig bl.a. mulighed for, at dine salg automatisk bliver registreret i dit økonomiprogram, så du ikke skal bøvle med at registrere dine salg manuelt.

Support

Spørgsmål

Der er altså mange overvejelser at gøre sig, hvis du går med tanken om en webshop – og dette indlæg præsenterer dig blot for en lille bunke af dem.

Her hos Customers 1st er vi dog også altid klar på en snak om dine muligheder, og vi vil hjertens gerne hjælpe dig med at finde den integration til webshop, der passer til lige netop dine behov.

Ellers kan du på vores website også se nogle af vores kunder og læse, hvorfor mange af dem er glade for integration til webshop.

Få eksklusive tips til hvordan du vækster din forretning

Vær den første til at høre om vores produktnyheder, det seneste i detailbranchen og få indsigt.

*Ved tilmelding giver du samtykke til, at vi må sende dig e-mails med tips og tricks inden for detailhandel samt markedsføring af Customers 1st. Du kan altid afmelde dig igen. Læs vores privatlivspolitik, hvis du vil vide mere.

Mest populære blogindlæg

Skab den perfekte omnichannel-oplevelse 🛍️

Vil du skabe en problemfri kundeoplevelse online og i butikken? Download vores guide til, hvordan du giver dine kunder en sammenhængende købsoplevelse med omnichannel og unified commerce.

Whitepaper guide til omnichannel og unified commerce

Sådan!

Du modtager din guide på mail inden for få minutter. 😊

Whitepaper guide til omnichannel og unified commerce