26. nov. 2021

Hvorfor integrere din webshop med dit kassesystem?

Kan du forbinde din webshop med et kassesystem i din fysiske butik?Ja, det kan du tro.
11 min. læsning
Indkøbsvogne
Linket blev kopieret

Faktisk er en webshop integration i dag mere vigtig end nogensinde før.

Og det skyldes den stigende forventning fra kunder om en problemfri købsoplevelse på tværs af online og offline kanaler, når de interagerer med butikkerne.

E-handelsanalysen fra Dansk Erhverv i 2020 viser eksempelvis, at 78% af kunderne i høj grad forventer, at betingelserne i både webshoppen og den fysiske butik er de samme.

I samme analyse mener 66% af kunderne også, at priserne i høj grad skal være i de samme, uanset om de køber på webshoppen eller i den fysiske butik.

Af denne grund dykker vi ned i, hvorfor og hvordan du integrerer et kassesystem med din webshop, så du bedre kan imødekomme de stigende kundeforventninger til detailbutikkerne.

Lad os starte med at få klargjort, hvad en integration fra et kassesystem til en webshop, helt præcis er.

Hvad er en integration mellem et kassesystem og webshop?

Kort sagt er det en digital løsning, der gør dig i stand til at behandle og automatisk overføre produktinformationer på tværs af dine online og offline kanaler.

Webshop integration

Når vi taler om offline, er du måske allerede bekendt med et kasseapparat i din fysiske butik. Men hvordan tager du det kasseapparat og forbinder med din webshop?

Afhængig af din situation skal du muligvis opgradere til et nyere og mere moderne kassesystem, der tillader en integration til det program, som din webshop er bygget i – som for eksempel WooCommerce, Shopify eller DanDomain.

 

Du skal dog ofte stadig bruge den nødvendige hardware som eksempelvis en betalingsterminal, bonprinter, stregkodescanner m.m.

Men når det kommer til integrationen, vil du opleve en langt mere organiseret styring af dit lager, da du kan trække tal i realtid mellem dine to kanaler – altså din butik og din webshop. 

På den måde bliver al information vedrørende dine produkter og priser samt antal og lagerstatus automatisk holdt opdateret – uden du skal røre en finger.

De praktiske udfordringer ved at gøre det manuelt

Når en virksomhed ikke har en integration mellem deres webshop og kassesystem, betyder det ofte, at de laver alle ændringer manuelt og driver, hvad der føles som to forskellige butikker: Den fysiske og den online.

Det tvinger dem til at gøre alt to gange. Hvem gider det?

Med “alt” mener vi selvfølgelig at indtaste data mere end ét sted, afstemme lager mellem flere systemer og håndtere problematiske udfordringer, der ofte opstår i forbindelse med al den ekstra administration.

Eksempelvis hvis et produkt bliver udsolgt online, som du ikke har hjemme, da de sidste blev solgt i butikken.

Og det forstår vi godt, at du vil undgå.

Fordelene ved en integration til din webshop

For virksomheder, der både har en online og fysisk butik, er en integration mellem deres kassesystem og webshop en utrolig vigtig komponent – af flere grunde end én.

Vi fremhæver 4 af dem her.

1. Se lagerbeholdning i realtid og undgå oversalg

Enhver butiksejer ved, hvor afgørende det er, at have en gnidningsløs lagerstyring.

Ved at have overblik og styre lagerbeholdningen fra bare ét sted, behøver du ikke bekymre dig om at oversælge produkter og evt. reducere dine kunders ordrer.

Ifølge e-handelsanalysen 2020 fra Dansk Erhverv mener 66% af kunderne i høj grad, at en synlig lagerstatus skal fremgå online på webshoppen.

Dette er især vigtigt, hvis du bruger eller ønsker at bruge en klik-og-hent funktion i din forretning. Kunder skal altid vide, at den vare, de ønsker at bestille til afhentning i butikken, vil være der.

2. Vink farvel til manuel indtastning af data

Ved at integrere dit kassesystem med din webshop slipper du også for at skulle indtaste data manuelt.

At kunne administrere alle dine produktoplysninger fra ét sted og ikke selv skulle opdatere dem på tværs af systemer, er en enorm fordel.

Hvis dit kassesystem samtidig synkroniserer dine onlineordrer (eller omvendt), er det også et sted mindre, du skal afstemme din data.

Det sparer dig ikke kun for en hovedpine, men også en stor del af tid. Tid, du nu kan investere andre steder i virksomheden.

3. Opret tilbud og rabatter bare ét sted

Mange webshopudbydere tillader dig at oprette særlige tilbud og rabatter på dine produkter i webshoppen.

Et kassesystem med en integration til webshoppen tager det et skridt videre.

Du behøver nemlig ikke at vælge mellem kun at anvende tilbuddet på enten webshoppen eller i din fysiske butik.

Integrationen opdaterer nemlig automatisk disse priser i dit kassesystem, når du opretter disse tilbud. Så behøver du ikke at opdatere det begge steder.

4. Forbind dine lagerlokationer til samme webshop

En del af vores kunder, som har mere end én butik i landet, bruger Customers 1st til at administrere deres lager på tværs af flere lokationer.

Det vil sige, at de forbinder dem alle til samme lagerbruger i kassesystemet, så de bedre kan håndtere deres lagerstyring.

Nogle af vores kunder startede ud med blot én butik, men endte med at vækste deres detailforretning til flere forretninger.

For dem har forbindelsen mellem Customers 1st kassesystem og deres webshop integration formindsket den manuelle proces ved f.eks. sporing af varer og ordrestyring.

Ekspedient ved kasse

De første skridt til en webshop integration

Du skulle gerne nu forstå, hvorfor du skal have en integration fra dit kassesystem til din webshop  – næste skridt er at vide hvordan.

Her er de 5 trin, du skal igennem for at integrere dem med succes.

1. Evaluér dit nuværende kassesystem

Har du allerede et kassesystem, er det en start.

Er dit kassesystem samtidig bygget på en åben API, betyder det ofte, at det også kan integreres med en webshop – hvilket er godt.

Hvad er en API?

API står for Application Programming Interface og tillader at et stykke software kan “tale” sammen med et andet stykke software. På den måde kan man forbinde flere forskellige programmer og benytte sig af funktioner i andre systemer.

Selvom integrationen er en mulighed, så er det stadig en god idé at undersøge dine muligheder og dine behov samt fordele og ulemper.

Har du et ældre kasseapparat eller kassesystem, der ikke tilbyder integrationer, så er der heldigvis masser af online kassesystemer derude, du kan vælge imellem.

Uanset hvilken kasseløsning du vælger, så er chancen for forbedring stor.

2. Overvej dine behov og must-have krav

Når du vælger et kassesystem, der skal integrere med din webshop, er det en god idé at være opmærksom på, hvad du helt præcis kan med integrationen, og om det lever op til dine primære ønsker – dine must-have funktioner.

Lagerstyring:

Denne del er uden tvivl den vigtigste, når det kommer til webshop integrationer. Sæt dig ind i, hvordan hvert kassesystem fungerer, herunder hvordan den hjælper dig med lagerstyringen, indkøbsmodul til opfyldning af produkter, produktsortering, synkronisering af produkter, produktoprettelse, statusmodul til optælling m.m.

Kundestyring:

Hvis du får kundestyring i dit kassesystem, kan det også gøre en stor fordel. Sørg for at sætte dig ind i, hvordan følgende funktioner fungerer hos de forskellige kasseløsninger:

  • Kundeprofiler
  • Kundegruppering
  • Kundehistorik
  • Returnering og ombytning
  • Gavekort og tilgodebeviser
Begejstrede kunder

3. Stil de rigtige spørgsmål

Du har besluttet dig for at få en integration til din webshop – eller måske helt at udskifte dit nuværende kasseapparat. I den sammenhæng er der mange, der først ønsker at få svar på:

Hvordan fungerer integrationen mellem en webshop og et kassesystem?

Der kan være stor forskel på mulighederne alt afhængig af, hvem der laver webshop integrationen. Derfor er det en god idé at finde ud af, hvor ofte integrationen kører, og hvordan den egentlig fungerer.

Moderne kassesystemer fungerer ofte på følgende måde:
  • Synkronisering af produkter på tværs af webshop og fysisk butik.
  • Automatisk opdatering af lagerantal, når der foretages et salg online eller personligt.
  • Automatisk oprettelse af produkter, når de tilføjes enten i webshoppen eller på kassen.
  • Automatisk opdatering af produktoplysninger, når eksempelvis navn, varenummer, pris eller andre oplysninger bliver ændret.
Hvor ofte bliver produkter opdateret mellem kassesystem og webshop?

Dette er endnu et vigtigt spørgsmål, da det er meget forskelligt fra udbyder til udbyder.

Ved fast installerede kassesystemer og -apps bliver lageret ofte kun opdateret en gang om dagen, en gang hver time eller måske hvert 15. minut.

Har du et online kassesystem, der modsat kører i realtid, hvilket betyder live opdateringer, der sker med det samme, har du en meget større fordel og chance for at undgå oversalg.

Betyder det, at kassesystemet også kan integrere med andre systemer?

Ligesom integrationen til din webshop, er der mange kassesystemer, der tilbyder flere forskellige integrationer. Sørg derfor for, at den du vælger, også kan integrere til andre værktøjer, du bruger i hverdagen.

Her anbefaler vi som minimum, at du vælger et kassesystem, der også kan integrere med dit regnskabsprogram såsom Dinero eller e-conomic.

Moderne kassesystemer tilbyder ofte også integrationer til marketinginitiativer såsom e-mail marketingsystemer, så du kan tilføje kunder til din nyhedsbrevliste eller andre særlige kundelister.

4. Opsætning af webshop integrationen

Sidste del handler om selve opsætningen af webshop integrationen.

Nogle kassesystemer kræver, at du selv sætter det op i systemet – andre gør det for dig.

Hos Customers 1st skal du blot fortælle, hvilken webshopudbyder du benytter, så klarer vi resten for dig.

Konklusion

Ønsker du at tage din detailbutik op på næste niveau, er det tid til at integrere din webshop med dit kassesystem.

Customers 1st kan her hjælpe dig med at reducere de manuelle processer i din lagerstyring og samtidig øge din evne til at drive forretning på tværs af online og offline salgskanaler.

Kontakt os for at høre mere.

Få eksklusive tips til hvordan du vækster din forretning

Vær den første til at høre om vores produktnyheder, det seneste i detailbranchen og få indsigt.

*Ved tilmelding giver du samtykke til, at vi må sende dig e-mails med tips og tricks inden for detailhandel samt markedsføring af Customers 1st. Du kan altid afmelde dig igen. Læs vores privatlivspolitik, hvis du vil vide mere.

Mest populære blogindlæg

Vil du ruste din butik til fremtiden? 🚀

Få vores guide med 16 tips til, hvordan du kan fremtidssikre din fysiske butik. Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få den tilsendt på mail.

Whitepaper guide til at fremtidssikre butik 2023

Sådan!

Du modtager dit whitepaper på mail inden for få minutter. 😊

Whitepaper guide til at fremtidssikre butik 2023