Indhold
Linket blev kopieret
Gavekort retursalg
14. mar. 2023

Guide: Sådan håndterer du retursalg i din butik

Selvom det er vigtigt at tilbyde kunderne gode produkter og en god service, kan det ikke undgås, at nogle kunder ønsker at returnere deres køb.
8 min. læsning

Jeg tager lige fat i noget, som de fleste butiksejere kan blive enige om: Retursalg kan være en udfordring

Og vi forstår dig godt, hvis du er træt af at få returvarer tilbage i din butik. 

Det kan føles som om du kæmper mod bølgerne for at holde din forretning oven vande.

Men der er ingen grund til at drukne i frustration, for vi er her for at hjælpe dig med at navigere i farvandet af retursalg.

Jeg fortæller dig, hvordan du kan undgå at blive fanget i fiskenettet af de mest almindelige fejl, og giver dig praktiske tips og tricks, der vil hjælpe dig med at undgå at falde overbord.

Uanset om du er en haj til retursalg eller en lille fisk i en stor dam, vil indlægget lære dig alt, hvad du behøver at vide for at tage din butiks retursalg til næste niveau.

Så kast anker og forbered dig på at lære alt om retursalg!

Nogle simple facts med på vejen

Jeg tager dig lige gennem nogle måske kedelige facts.. 

Men en undersøgelse viser, at næsten 75% af forhandlere er enige i, at returneringer er en uundgåelig del af at drive forretning.

Derfor er det vigtigt, at butikker har en effektiv og enkel håndtering af retursalg, som både imødekommer kundernes behov og sikrer, at butikkerne kan opretholde en sund forretning.

For ifølge en anden undersøgelse har 84% af forbrugerne, der blev spurgt af Doddle, udtalt, at deres oplevelse af returnering er afgørende for deres opfattelse af en forretning.

Hvis returneringer bliver håndteret på den rigtige måde, kan det nemlig forbedre kundens værdi over tid og bidrage til at fastholde omsætningen.

Hvis det derimod bliver håndteret forkert, kan returneringer føre til en lavere grad af kundeloyalitet og -tilfredshed.

Fra at håndtere kvitteringer og byttermærker til at foretage en refusion eller udstede tilgodebeviser, giver jeg dig alt, du behøver at vide for at håndtere retursalg i Customers 1st online kassesystem i din butik.

Betaling

Derfor er håndteringen af retursalg vigtig

Udover at din håndtering af retursalg både kan spare dig tid og penge, kan den også have direkte indflydelse på din forretning og dine kunder.

Lad mig lige gennemgå hvorfor.

Når en kunde ved, at de kan returnere en vare lige så nemt, som de kan købe den, vil de have langt større tillid og tilbøjelighed til at handle hos dig igen.

Faktisk mener næsten 74% af forbrugerne, at de fleste forretningers returneringsprocesser kan forbedres.

Så hvis jeg var dig, vil jeg fokusere på din returneringsproces, så du nemt kan differentiere dig fra konkurrenterne og skabe en fordel for din forretning.

Det er nemlig afgørende at have en effektiv returproces for at opbygge et mere engageret kundeforhold.

Det er også nemt for dårlige oplevelser at nå potentielle kunder, uanset om det sker gennem mund-til-mund anbefalinger eller opslag på de sociale medier.

Og det skader ikke kun din forretnings omdømme men fører til tab af fremtidig omsætning.

Derfor giver jeg dig lige to råd med på farten til at udarbejde din returpolitik lige her.

Kunde får god købsoplevelse ved at blive betjent af ekspedient i fysisk butik

Udarbejd din returpolitik

At have en returpolitik er vigtigt for enhver forretning, men det er vigtigt at overveje en mere strategisk tilgang til at opbygge kundeloyalitet og fremme omsætningen.

En returpolitik, der kun tillader returneringer inden for en kort periode og kun udsteder tilgodebeviser, kan begrænse kundens muligheder og føre til en mindre positiv kundeoplevelse.

I stedet kan en mere strategisk tilgang til returpolitikken give kunderne muligheder for at returnere varer på en nem og smidig måde, såsom at udvide returneringsperioden eller give mulighed for at få en refusion.

Det bidrager ikke kun til positive kundeoplevelser men øger kundeloyaliteten.

1. Kend dine kunder

Lav en returpolitik, der giver mening for de produkter, du sælger, men også de kunder, du målretter dine produkter mod.

Er dine kunder primært unge, ældre eller gavegivere? Så overvej de forskellige behov, som disse kunder kan have, når de køber dine produkter.

2. Vælg en rimelig returperiode

Det er vigtigt at udvikle en returpolitik, der passer til dine kunders behov og forventninger.

En rimelig returperiode og klare retningslinjer for returnering af produkter vil give kunderne tillid til din virksomhed og hjælpe med at opbygge kundeloyalitet.

Det betyder, en gennemsigtig returpolitik kan være med til at reducere antallet af henvendelser og klager, da kunderne ved, hvad de kan forvente, hvis de ønsker at returnere en vare hos dig.

Kundeoplevelse

Håndtér retursalg i C 1ST’ kassesystem

Vi har gjort det let og hurtigt for dig at tage imod en eller flere returvarer i dit online kassesystem fra Customers 1st.

Det eneste du skal bruge, er kundens kvittering eller en vare med byttemærke, som du let kan scanne stregkoden på.

Så vises salget i salgshistorikken, og du kan med et enkelt klik vælge at returnere hele salget.

En huskeregel er; at du skal være sikker på, at produktet kan sælges igen.

Det betyder, før du accepterer et retursalg, skal du sørge for, at det er i god stand og kan sælges til en ny kunde igen.

Derfor er processen faktisk lige så simpel, om du bruger kassesystemet på din iPad, PC eller Mac. Du skal blot vælge, om du vil bytte eller refundere varen.

Og hvordan du gør, fortæller jeg dig lige her. For det er faktisk supernemt.

Returnering med byttemærke eller kvittering

Når en kunde ønsker at returnere et køb, kan du i kassen returnere hele salget eller enkelte varer fra salget, afhængigt af kundens ønske.

Hvis der er rabat på én eller flere af varerne i salget, er det vigtigt at kontrollere, at kunden får det korrekte beløb refunderet.

Jeg giver dig lige fire scenarier:

Retursalg
  1. Hvis kunden har sin kvittering eller en vare med byttemærke med sig ind i din butik, kan du scanne stregkoden på kvitteringen eller byttemærket for at finde salget i salgshistorikken.

  2. Hvis kunden ønsker at returnere hele salget, trykker du blot på ”betal”-knappen og vælger hvordan kunden ønsker sine penge retur.

  3. Hvis kunden derimod kun ønsker at returnere en enkelt vare, finder du på samme måde salget i salgshistorikken og klikker på ”returner” ud for den pågældende vare. Herefter trykker du igen på ”betal”-knappen for at udstede en refusion til kunden.

  4. Hvis du eller kunden ønsker et tilgodebevis, trykker du blot på ”tilgodebevis”-knappen.

Hvis der opstår det mindste tvivl, kan du blive meget klogere inde i vores helpcenter, hvor vi trinvis forklarer, hvordan du returnerer varer i kassesystemet.

Returnering uden bon eller byttemærke

Derudover vil det altid være muligt at returnere en vare uden en kvittering eller byttemærke i kassesystemet.

Men det kan være svært at afgøre, om kunden har fået rabat, da varen blev købt, og om varen er blevet returneret til en højere pris end den, kunden oprindeligt har betalt.

Jeg vender derfor lige tilbage til afsnittet om en rimelig returpolitik, hvor jeg skrev om de klare retningslinjer. 

Gør derfor op med dig selv, om det er en gode du vælger at yde i din forretning, eller om dine varer kun kan returneres med en gyldig kvittering eller byttemærke.

For det er stadig meget bedre end ingen returret.

Få eksklusive tips til hvordan du vækster din forretning

Vær den første til at høre om vores produktnyheder, det seneste i detailbranchen og få indsigt.

*Ved tilmelding giver du samtykke til, at vi må sende dig e-mails med tips og tricks inden for detailhandel samt markedsføring af Customers 1st. Du kan altid afmelde dig igen. Læs vores privatlivspolitik, hvis du vil vide mere.

Mest populære blogindlæg

Vil du ruste din butik til fremtiden? 🚀

Få vores guide med 16 tips til, hvordan du kan fremtidssikre din fysiske butik. Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få den tilsendt på mail.

Whitepaper guide til at fremtidssikre butik 2023

Sådan!

Du modtager dit whitepaper på mail inden for få minutter. 😊

Whitepaper guide til at fremtidssikre butik 2023