Indhold
Linket blev kopieret
Kundeoplevelse
6. mar. 2023

Er unified commerce et uopnåeligt utopia for butikker?

Forestil dig, at du en kaffeafhængig person, og du har brug for din daglige dosis koffein fra Starbucks.
9 min. læsning

Men hvad har det med unified commerce at gøre? Tænker du nok. Og det kommer jeg til. Så læs lige med her. 

Du har allerede bestilt din latte på Starbucks’ mobilapp, og du vil gerne hente den i caféen på din vej til arbejde. 

Da du ankommer til caféen, opdager du, at køen er superlang, og du ikke har tid til at vente.

Men alt imens du venter, ser du en medarbejder med en mobilbetalingsterminal, der går rundt og tager imod ordrer. Her betaler du for din latte med din Starbucks-kundeklub-app.

Du henter din latte ved skranken, og medarbejderen beder dig om at give feedback på din oplevelse på app’en. Du giver naturligvis en positiv anmeldelse og optjener nogle bonuspoint på din kundeklub-konto.

Det er unified commerce, når det er bedst.

Takket være Starbucks’ unified commerce-strategi var din kaffeoplevelse både hurtig, bekvem og personlig. Og du føler dig mere forbundet med Starbucks-brandet end nogensinde før.

Der er selvfølgelig mange andre måder at bruge unified commerce på i din butik. Så lad mig lige for en god ordens skyld tage dig igennem de forskellige.

Læs med her.

Betaling

Hvad er unified commerce?

Men lad os lige hurtigt slå unified commerce-termet på plads.

Unified commerce – eller direkte oversat: forenet handel – handler om at gøre det nemt for kunderne at købe dine produkter uanset, hvor de er henne i deres købsrejse.

I gamle dage havde mange forretninger forskellige systemer til at håndtere deres butikker, webshops og mobile apps, hvilket kunne gøre det svært at give kunderne en god oplevelse.

Med unified commerce er alt samlet ét sted, så du kan tilbyde en sømløs oplevelse på tværs af alle dine salgskanaler.

Det betyder, at kunderne kan interagere med din virksomhed på en hvilken som helst platform, og du kan give dem en mere personlig service og en langt mere effektiv forsyningskæde.

Det, der gør unified commerce unikt, er integrationen af salgskanaler og data på tværs af hele forretningen.

På den måde kan du arbejde mere effektivt og give dine kunder en meget bedre oplevelse.

Unified commerce og omnichannel: Hvad er forskellen?

Det kan være lidt bøvlet at skelne mellem unified commerce og omnichannel. De er også ret tæt beslægtede.

Alligevel er der nogle forskelle mellem de to koncepter. Og dem gør jeg dig lidt klogere på.

Som nævnt, fokuserer unified commerce på at skabe en integreret, sømløs købsoplevelse for kunderne på tværs af alle salgskanaler.

Det betyder, at alle data og informationer om kunden og deres købsadfærd er samlet på tværs af kanalerne, så din butik altid kan levere en personlig og relevant oplevelse til kunden.

Omnichannel handler selvfølgelig også om at skabe en sammenhængende og problemfri købsoplevelse på tværs af alle salgskanaler, men med fokus på at tilbyde kunderne mulighed for at købe produkter og tjenester, uanset hvor de befinder sig.

Det betyder, at kunden kan starte købsrejsen i én kanal og fuldføre den i en anden. Stadig med en sammenhængende og ensartet service uanset kanal.

Mens omnichannel siges at være en oplevelse, præsenterer unified commerce et medie, hvorigennem oplevelsen leveres.

Unified commerce

Hvorfor har du brug for en unified commerce-strategi?

Det er der faktisk flere grunde til.

En unified commerce-strategi er nemlig afgørende for mange forretninger, der ønsker at forblive konkurrencedygtig i dagens detailhandel.

Kunderne forventer i dag en problemfri og sammenhængende købsoplevelse på tværs af alle kanaler, og hvis din virksomhed ikke kan levere sådan en oplevelse, risikerer du at miste kunder til konkurrenterne.

Derudover hjælper det din forretning med at blive mere effektiv ved at samle alle salgsdata og kundedata på tværs af kanalerne i ét centralt system. Det hjælper dig med at træffe bedre beslutninger og forbedre din virksomheds drift og resultat.

En unified commerce-strategi er kundeorienteret og fokuseret på at levere personlige købsoplevelser, hvilket øger kundetilfredsheden og opbygger stærkere relationer til kunderne.

Samtidig bliver din butik bedre rustet til at imødekomme fremtidige ændringer i markedet og kundeforventningerne. 

Men jeg giver dig lige alligevel nogle specifikke eksempler på, hvordan unified commerce kan bruges i din butik.

Så hold lige ved lidt endnu.

Hvordan bruges unified commerce i butikker?

Unified commerce kan faktisk bruges på flere måder i din butik.

Lad mig give dig nogle eksempler.

1. Til kundeoplevelsen: Ved at integrere forskellige teknologier, såsom mobile betalingsløsninger, selvbetjeningskiosker og kundeklubber i butikken, kan du give dine kunder en mere sømløs og personlig oplevelse. Kunderne kan købe produkter, indsamle point og modtage personlige tilbud i butikken.

Du kender stensikkert til Matas. De har eksempelvis en kundeklub, der hedder Matas Club, hvor medlemmerne kan optjene point på deres køb og få adgang til eksklusive tilbud, arrangementer og konkurrencer. 

Efterfølgende kan kunderne bruge deres optjente point på deres fremtidige køb i butikken.

Det samme gælder for Magasin Du Nord og deres Goodie Card.

Ens for dem begge er, at Goodie Card og Matas Club er en del af deres unified commerce-strategi, som sigter mod at skabe en gnidningsfri oplevelse for kunderne på tværs af forskellige salgskanaler.

2. Til lagerstyring: Unified commerce giver også mulighed for at have en samlet oversigt over lagerbeholdninger på tværs af forskellige kanaler. Det betyder, at du kan tilbyde dine kunder en mere konsistent oplevelse ved at sikre, at produktet er på lager i den ønskede størrelse og farve uanset, om de køber online eller i butikken.

Nike bruger eksempelvis unified-commerce-platformen til at forudsige lagerbehov og justere deres lagerindkøb.

Det gør de ved at analysere salgsdata og forventede salgsprognoser, og på den måde kan Nike optimere deres lagerbeholdning og reducere lageromkostningerne. Smart, ikke?

Lageroptælling

3. Click-and-collect: Ved at tilbyde click-and-collect, hvor kunderne kan bestille produkter online og hente dem i butikken, kan du øge trafikken i butikken og give kunderne en mere bekvem måde at handle på. Unified commerce gør det nemlig muligt at administrere click-and-collect-bestillinger på tværs af forskellige kanaler og giver mulighed for at håndtere returneringer i butikken.

Der er faktisk mange butikker og forretninger der gør brug af click-and-collect. Alt fra IKEA og Bilka til Matas og H&M.

H&M er et godt eksempel på en effektiv click-and-collect-ordning.

Når en kunde bestiller online, kan de vælge én af de tilgængelige afhentningssteder og det tidspunkt, der passer dem bedst.

Når ordren er klar til afhentning, sender H&M en besked. Nemt, hurtigt og effektivt. 

4. Medarbejderstyring: Unified commerce kan give butiksmedarbejdere adgang til realtidsdata om kundernes købsvaner og lagerbeholdninger, hvilket givet mulighed for en mere personlig service og effektiv lagerstyring.

McDonald’s er faktisk et godt eksempel på en virksomhed der gør brug af medarbejderstyring.

De har en medarbejderapp, som giver medarbejderne mulighed for at se deres vagtplaner, kommunikere med deres kolleger og få adgang til vigtige oplysninger omkring produkter og tjenester.

Det forbedrer ikke kun den interne kommunikation men også samarbejdet mellem medarbejderne, hvilket kan øge effektiviteten og reducere fejl.

Omnichannel

Hvordan ser fremtiden ud?

I dagens digitale tidsalder er unified commerce afgørende for detailhandlere, der ønsker at skabe en problemfri og sammenhængende købsoplevelse for deres kunder. 

Ved at integrere deres salgskanaler og data kan de tilbyde personaliserede oplevelser, automatisere processer og forbedre lagerstyringen.

Eksempler som H&M, Starbucks og Nike viser, hvordan succesfulde detailhandlere bruger unified commerce til at differentiere sig i en konkurrencepræget branche og drive væksten.

Mens teknologien og forbrugernes adfærd fortsætter med at udvikle sig, vil det være vigtigt for detailhandlere at holde sig ajour med de nyeste tendenser og tilpasse deres forretningsstrategi derefter for at forblive konkurrencedygtige.

En investering i en effektiv unified commerce-strategi kan være nøglen til at skabe en fremtidssikret detailforretning. Og hvem ønsker ikke det?

Få eksklusive tips til hvordan du vækster din forretning

Vær den første til at høre om vores produktnyheder, det seneste i detailbranchen og få indsigt.

*Ved tilmelding giver du samtykke til, at vi må sende dig e-mails med tips og tricks inden for detailhandel samt markedsføring af Customers 1st. Du kan altid afmelde dig igen. Læs vores privatlivspolitik, hvis du vil vide mere.

Mest populære blogindlæg

Vil du ruste din butik til fremtiden? 🚀

Få vores guide med 16 tips til, hvordan du kan fremtidssikre din fysiske butik. Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få den tilsendt på mail.

Whitepaper guide til at fremtidssikre butik 2023

Sådan!

Du modtager dit whitepaper på mail inden for få minutter. 😊

Whitepaper guide til at fremtidssikre butik 2023