12. maj. 2022

De 5 krav i en fantastisk kundeoplevelse, du skal opfylde

Kundernes forventninger er højere end nogensinde. Og efterhånden som kunden bliver endnu mere bemyndiget øger det betydningen af kundeoplevelsen.
7 min. læsning
Kundeservice
Linket blev kopieret

En forretning kan ikke eksistere uden sine kunder, og det derfor alfa og omega at virksomheder fokuserer på, hvordan man fastholder eksisterende kunder og tiltrækker nye. 

Uden at overdrive bør kundeoplevelser være en topprioritet for butikkers fremtidige drift. Årsagen er enkel; Giv dine kunder en fantastisk kundeoplevelse, og de vil købe mere og være mere loyale. Det øger omsætningen og fører til mere profit. 

Vi kan takke (eller bebrejde) teknologien for de fleste af kundernes forventninger. Mængden af information, der er tilgængelig ved lysets hastighed online, får næsten alle til at forvente mere. Og her er det med at følge med.

Tro det eller lad vær – men det er faktisk ikke længere de lave priser eller det store udvalg, der er vigtigst for kunderne.

En undersøgelse fra SAS Institute viser, at særligt under Corona pandemien er kunder begyndt at vægte pris lavere og oplevelsen endnu højere.

Vi har derfor samlet de 5 krav i en fantastisk kundeoplevelse, du skal opfylde, for at få vind i sejlene i din forretning. 

Men det er først vigtigt at understrege, hvorfor gode kundeoplevelser er vigtige for din forretning.

Følg med her.

Kunder viser produkt på mobil til ekspedient i butik

Hvorfor kundeoplevelser er vigtige for din forretning

En fantastisk kundeoplevelse hjælper med at løfte din forretning op til det næste niveau.

Succesfulde forretninger er slet ikke heldige – de er strategiske. De sikrer, at de tilbyder den bedste kundeoplevelse på markedet. 

Kundernes forventninger er nemlig højere end nogensinde, og mund til mund rejser aldeles hurtigt. 

Dine kunder skal derfor ses som brandambassadører og trendsættere for netop din forretning. Og hvis de har modtaget en fantastisk oplevelse, fortæller de også i højere grad om det til andre.

Kundeoplevelser er et område, der har brug for konstant pleje og omsorg. Derfor er det vigtigt at have et større fokus på en kundeoplevelsesstrategi, som realiserer en positiv indflydelse på kundeloyalitet, højere fastholdelse og øget omsætningsvækst.

For at opsummere er en god kundeoplevelse medvirkende til:

Og faktisk meget mere end det.

Vi har derfor givet et bud på de 5 krav i en fantastisk kundeoplevelse, du bør opfylde.

Sælger og kunde i smykkebutik

5 krav til en fantastisk kundeoplevelse

1. Personlig betjening

Det kan virke lidt paradoksalt, at kunderne forventer personlige oplevelser med en så altomfattende online verden, vi er kommet til at omfavne.

Men det er nu engang dét, kunder forventer i en fantastisk kundeoplevelse.

Kunderne ønsker i højere grad en en-til-en oplevelse, hvor de kan få personlig betjening og behandling.

Det er måske nemmere sagt end gjort. Men der er en indforstået forventning om, at forretninger forstår kundens unikke smag og præferencer.

Personlig betjening refererer således til at levere en skræddersyet service, der imødekommer kundens nøjagtige behov og ønsker.

På den måde føler kunder sig mere forbundet med forretningen og vender i de fleste tilfælde tilbage til netop din service.

2. Engagement

En undersøgelse fra Dansk Erhverv viser, at knap halvdelen af forbrugere, peger på bekvemmelighed som en afgørende faktor. Og med bekvemmelighed kommer den gode kundeoplevelse.

Dét der virkelig gør en oplevelse god for kunden er smidighed, bekvemmelighed og venlighed.

Men én af de vigtigste kundeoplevelsesregler er engagement. Et høfligt og hjælpsomt personale præsenterer ikke kun brandet i et positivt lys men opbygger en dyb tillid hos kunderne.

3. Kend dine kunder

Du kan i langt de fleste tilfælde levere en personlig, engageret og fantastisk kundeoplevelse, hvis du kender dine kunder. 

Hvis din forretning virkelig skal kunne forstå kundernes behov og ønsker, så skal de være i stand til at forbinde og have empati med de situationer, dine kunder står over for.

En anden god måde at gøre dette på er at segmentere dine kunder. Customers 1st kassesystem gør det muligt at oprette kunder og særlige kundegrupper og giver samtidig indblik i hele kundehistorikken. 

Og kundehistorikken kan være guld værd, hvis du bruger den rigtigt. 

Det er nemlig en super effektiv måde at lære dine kunder at kende på. Og ikke nok med det, kan du bruge den viden om dine kunder til at specificere din markedsføring og tilbyde specifikke tilbud eller kampagner.

Personlige tilbud giver personlig betjening, som giver en fantastisk kundeoplevelse.

4. Skab en følelsesmæssig forbindelse

Du har sikkert hørt det før. Det handler ikke om, hvad du siger. Men hvordan du siger det.

En undersøgelse fra Journal of Customer Research har fundet ud af, at mere end 50% af en oplevelse er baseret på en følelse, da følelser former de holdninger, der driver beslutninger.

Det handler derfor om, hvordan du er medvirkende til, hvordan kunden har det. Kunder er nemlig endnu mere loyale, hvis de er følelsesmæssigt tilknyttet.

En måde at skabe en følelsesmæssig forbindelse, kan være med empati

Kom i kontakt med dine kunder, ved at læse kropssprog, stille spørgsmål, være opmærksom eller tilbyde ligetil løsninger på ethvert passende tidspunkt.

Vær autentisk og interagér med dine kunder, når det er muligt. Hvad er vigtigt for dem? Hvordan kan du tale deres ”sprog”?

Sidst men ikke mindst; fortæl historier. Det er næsten umuligt at skabe en følelsesmæssig forbindelse til dine kunder uden en solid historiefortælling.

Med historiefortællinger kan du nemlig opbygge stærke traditioner omkring dine produkter, og det er samtidig et vigtigt skridt i at blive kundecentreret.

5. Modtag feedback

Hvordan kan du så se, om du leverer en fantastisk kundeoplevelse? 

Du kan spørge dem. Og det gør du ved at fange feedback i realtid. 

Eksempelvis kan du bruge live-værktøjer til samtaler, eller sende automatiske forespørgsler på Trustpilot-anmeldelser til dine kunder, efter de har købt noget i din butik.

Denne feedback kan nemt hjælpe din virksomhed med at skabe tillid, differentiere dig fra konkurrenter og generere vækst ved at blive set, anbefalet og bedre. 

Det er en nem måde at vinde nye kunder over eller fastholde de eksisterende.

Det hjælper samtidig med at optimere hele kunderejsen, så du kan give den fantastiske kundeoplevelse, dine kunder fortjener.

Få eksklusive tips til hvordan du vækster din forretning

Vær den første til at høre om vores produktnyheder, det seneste i detailbranchen og få indsigt.

*Ved tilmelding giver du samtykke til, at vi må sende dig e-mails med tips og tricks inden for detailhandel samt markedsføring af Customers 1st. Du kan altid afmelde dig igen. Læs vores privatlivspolitik, hvis du vil vide mere.

Mest populære blogindlæg

Vil du ruste din butik til fremtiden? 🚀

Få vores guide med 16 tips til, hvordan du kan fremtidssikre din fysiske butik. Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få den tilsendt på mail.

Whitepaper guide til at fremtidssikre butik 2023

Sådan!

Du modtager dit whitepaper på mail inden for få minutter. 😊

Whitepaper guide til at fremtidssikre butik 2023