Det gælder også i valget af kassesystem.
Men det hjælper jeg dig med at undgå. Så godt jeg kan.
For det er bestemt ikke en nem opgave, og det kan virke som en meget stor beslutning at vælge det helt rigtige kassesystem.
Og det er det faktisk også. Jeg vil ikke lyve. For det kan være afgørende for din forretningsdrift, hvis du ikke vælger et kassesystem, der matcher dine behov.
Vi har faktisk også skrevet en hel guide til, hvordan du vælger det rette kassesystem fra starten af i indlægget: Hvad er pos? Den ultimative guide. Det ville være et godt sted at starte.
For der er nogle dyre fejl, du bør undgå, når du vælger dit kassesystem. Og dem skal jeg nok gøre dig meget klogere på i dette indlæg.
Derfor er Instagram et perfekt værktøj til at styrke din webshop
Det lyder måske kringlet, men det kræver faktisk ikke ret meget og er hele umagen værd.
Faktisk er det også sådan, at flere og flere brugere opdager nye produkter og handler online. Kort sagt, e-handel blomstrer, og brands søger konstant efter nye måder at promovere og sælge produkter online.
Så hvis du er en lille forretning, der ønsker at opbygge brandbevidsthed gennem sociale medier, er Instagram et godt sted at starte.
Og hvordan du gør, skal jeg nok guide dig godt igennem i dette indlæg. Så følg med her.
5 fejl, du bør undgå
Når du skal vælge dit kassesystem, er der en række fejl, du bør undgå. De kan nemlig ende med at koste din forretning dyrt.
Med det sagt, lad os tage et kig på de 5 største.
1. Ikke klar over din forretnings behov
Det værste du kan gøre, er at vælge et kassesystem der ikke passer til dig og din forretnings behov.
Det betyder, hvis du undlader at definere din forretnings behov, fører det til et kassesystem, der ikke opfylder din forretnings behov. Og det vil være svært at udføre de daglige opgaver.
I stedet bør du gennemgå din virksomheds behov ved at liste alt det dit personale gør på daglig basis, der inkluderer et kassesystem.
Hvis du tager imod betalinger, hvilke betalingsmetoder skal dit kassesystem acceptere? Skal der være lagerstyring? Integration til webshop og regnskabsprogram?
Når du undersøger din forretnings behov, kan du langt nemmere udvælge det bedste kassesystem og samtidig sikre, din forretning får præcis, hvad den har brug for.
2. Undervurderer ekstra services
Det er nemt at komme til at undervurdere valget af kassesystem. For der kan følge meget mere med end blot et kassesystem.
Der er nemlig mange funktioner i en kasseløsning, som er vigtige at tage højde for. Så det er bestemt en fejl at undervurdere de ekstra services, der kan gavne dine forretning.
Eksempelvis kan en integration til dit regnskabssystem spare dig for timers arbejde, og en intelligent lagerstyring kan give dig et komplet overblik.
Så når du har defineret dine behov, er det oplagt at undersøge, om du kan få dem alle opfyldt ved de forskellige udbydere.
Det ville nemlig være dumt at undervurdere, hvor mange penge du kan spare, ved at få dine behov integreret i en komplet kasseløsning med det samme.
3. Tænker ikke langsigtet
Når de fleste forretninger skal vælge deres kassesystem, ender det oftest med at blive en her og nu beslutning.
Sådan en løsning ender med at sætte grænser uden at give dig mulighed for at vækste.
Men det kan faktisk være en god ide at tænke langsigtet. For så behøver du ikke gå igennem samme mølle igen.
Vælg derfor et system, der er let skalerbart, så det passer til din voksende liste over kunder, lokationer, personale og meget mere.
For efterhånden som din forretning vokser, skal dit kassesystem vokse med dig.
4. Billig vs. Bedst
At tro de billigste kassesystemer giver din forretning det højeste kvalitetsniveau er en stor fejltagelse.
Det må gerne være billigt, men det er bestemt ikke smart, hvis du ender med at gå på kompromis med vigtige funktioner.
Alt for ofte vælger forretninger nemlig de nemme og billige løsninger i stedet for det kassesystem, som rent faktisk opfylder forretningens behov.
Jeg negligerer ikke, at det kan være afgørende for butiksejere at udvælge et kassesystem inden for budgettet, men understreger blot, man ikke behøver vælge det allerbilligste tilgængelig kassesystem på markedet.
Jeg siger heller ikke, at jo dyrere kassesystemet er, jo bedre bliver det. Men snarere, at i de fleste tilfælde vil håbet om at spare penge ende med at koste meget mere.
Og det er netop fordi de helt billige kassesystemer ikke altid passer til alle forretningers behov. For så ender du alligevel med opgraderinger, der løber op i meget mere end først planlagt.
Jeg har faktisk før skrevet om, hvad et kassesystem koster, og hvilke faktorer, der påvirker prisen på det. Det giver dig helt sikkert et større indblik i alle omkostningerne.
Alfa og omega er, glem alt om, hvad der er dyrt, eller hvad er der billigt. Tænk i stedet på at købe en løsning, der giver fuld værdi for pengene.
For selvom lave priser er mere tiltalende, så spar dig selv for hovedpine og brug de ekstra kroner på at vælge rigtigt første gang.
5. Overser yderligere omkostninger
Abonnementspriser og andre gebyrer er ikke de eneste omkostninger, du skal have i tankerne, når du vælger kassesystem.
Der er nemlig en lang række oversete omkostninger, de fleste butiksejere glemmer at tage højde for. Og det ender med at have en negativ indflydelse på den samlede pris.
Nogle af de potentielle ekstra omkostninger er eksempelvis:
- Opsætningsgebyrer
- Nyt hardware
- Transaktionsgebyrer
- Onboarding og oplæring
- Vedligeholdelses- og supportgebyrer
Konklusion
Så at vælge det billigste kassesystem på markedet vil højst sandsynligt være en dyr fejl på længere sigt.
Prøv i stedet at finde et kassesystem, hvor de ovenstående ekstra ydelser er inkluderet, som dine medarbejdere nemt kan lære, og som giver support døgnet rundt.
Det ville bestemt heller ikke skade, hvis du kunne afprøve systemet med en prøveperiode for at se, om det fungerer godt med dit personale og din daglige drift.
Det vil være det hele værd.