29. jan. 2020

4 tips til et engagerende nyhedsbrev

Der kan være mange gode grunde til at sende et nyhedsbrev ud til sine kunder eller potentielle kunder.
6 min. læsning
Nyhedsbrev
Linket blev kopieret

Det kan hjælpe dig med alt lige fra opretholdelse af kontakt til dine kunder og branding af virksomhed til øget salg og trafik på din hjemmeside.

I dette indlæg får du 4 uundværlige tips til, hvordan du skriver et fængende og indholdsrigt nyhedsbrev, der både øger din åbningsrate og konverterer dine subscribers.

Første tip: En god emnelinje i et nyhedsbrev er alfa og omega

Det første læseren ser, er din emnelinje. Det er dén, der skal få dine kunder til at åbne dit nyhedsbrev og læse videre. Den må derfor ikke være for lang, men heller ikke kedelig og generisk. 

Du har altid mulighed for at uddybe din emnelinje yderligere i pre-headeren, der også vises i modtagerens indbakke.

Lok med kreative formuleringer, der skaber værdi for læseren. Brug evt. emojis – men aldrig til at erstatte ord – det er ikke alle mailprogrammer, der understøtter de små gule smileys i emnelinjen.

Hav knap så meget fokus på dit produkt, men skab i stedet opmærksomhed på den værdi kunden kan få ved at læse jeres nyhedsbrev.

Det sætter jer som afsender i et mere positivt lys, fremfor endnu en “sælger”-mail. 

Andet tip: Husk at "Less is more"

Overskuelighed er en af de primære drivkræfter for, at din modtager vælger at læse hele dit nyhedsbrev.

Tænk på din brødtekst som en trappe. Hvert trin er tydeligt opdelt, og det er muligt at springe fra et trin til et andet.

Husk den velkendte røde tråd – hvis dit primære budskab skinner igennem hele nyhedsbrevet, så er det nemmere for modtageren at huske indholdet.

Undgå derfor også et højt lixtal; skriv korte afsnit med korte sætninger.

Drop fancy marketingsprog og personalisér meget gerne kommunikationen, og henvend dig direkte til læseren. Det skaber en bedre forbindelse mellem afsender og modtager.

Husk også en god linjeafstand og overskrifter til dine afsnit. De små bidder gør dit nyhedsbrev let at læse, og der er større chance for, at din læser bider på krogen.

Nyhedsbrev

Tredje tip: Brug Call-To-Actions

Det kan selvfølgelig også være en udfordring at gøre dine afsnit små, korte og nemme at læse, hvis du samtidig føler, at du har meget på hjertet.

Det er hér, at call-to-actions kan være din redningshelt.

Call-to-actions er, hvor du opfordrer din læser til at foretage en handling. Eksempelvis ved at henvise til din hjemmeside og dine sociale medier ved hjælp af knapper, links, videoer, billeder osv.

Sørg her for, at din læser ikke er i tvivl om, hvor man skal trykke henne for at komme videre.

Lav call-to-actions på elementer, der skaber værdi for læseren. Link til guides, artikler med vidensdeling, blogindlæg, service-tips osv.

Kombinér det med nogle kreative og enkle formuleringer såsom “Ja tak, jeg vil gerne vide mere”.

Det giver dig mulighed for at fortælle og vise det, som du ønsker, uden at skrive et for langt nyhedsbrev, som læseren ikke kan overskue at komme igennem.

Fjerde tip: Undersøg, hvad der virker for dig og din virksomhed

Det kræver øvelse at skrive et godt nyhedsbrev, og det kan tage tid at gennemskue, hvilke tricks, der virker for jer, og hvilke, der ikke gør.

De fleste mailprogrammer tilbyder dig statistik over, hvor mange der har åbnet dit nyhedsbrev, hvor mange, der har reageret på dine call-to-actions, om der er nogen, der afmelder sig osv.

Det giver dig mulighed for at sammenligne indhold og nyhedsbreve, så du kan få en idé om, hvad der virker for dine læsere. 

Mailchimp integration

MailChimp er et bud på en e-mail markedsføringstjeneste, som kan hjælpe dig med lettere at holde kontakten til dine kunder.

MailChimp er yderst brugervenligt, så alle kan være med.

Programmet giver dig en masse værktøjer og skabeloner til at bygge det perfekte nyhedsbrev, og det er både perfekt til dig, der er ny til e-mail markedsføring, eller til dig, der bare mangler lidt inspiration.

Du kan også nemt tilføje alle dine kunders e-mailadresser og hurtigt komme i gang med at sende nyhedsbreve ud.

Derudover er der ingen begrænsninger på, hvor mange e-mails I kan tilføje til MailChimp. Så om I har 100 kunder eller 100.000, gør det ingen forskel.

Du kan let sende det samme nyhedsbrev ud til mange tusinde mennesker med det samme og med et enkelt klik.

Bonus tip: Integrér Customers 1st med din MailChimp

Vi tilbyder integration til MailChimp med vores system, så du bl.a. nemt kan synkronisere alle dine e-mails i Customers 1st.

Det gør, at du sparer en masse tid, da du ikke behøver at taste det manuelt ind i MailChimp.

Derefter kan du nemt sende nyhedsbreve ud til alle dine eksisterende kunder – MailChimp modtager både navn og e-mail, så du let kan kende forskel på dine kunder. 

En anden fordel ved integrationen er, at hver gang en kunde køber noget i din forretning, og oplyser sit navn og e-mail, bliver det automatisk sendt fra Customers 1st over i MailChimp.

Det gør opbygningen af en stærk kundebase endnu lettere, og du kan nemt og hurtigt kan få kontakt til de kunder du lige har tilføjet, og de kunder du har haft i årevis.

Få eksklusive tips til hvordan du vækster din forretning

Vær den første til at høre om vores produktnyheder, det seneste i detailbranchen og få indsigt.

*Ved tilmelding giver du samtykke til, at vi må sende dig e-mails med tips og tricks inden for detailhandel samt markedsføring af Customers 1st. Du kan altid afmelde dig igen. Læs vores privatlivspolitik, hvis du vil vide mere.

Mest populære blogindlæg

Vil du ruste din butik til fremtiden? 🚀

Få vores guide med 16 tips til, hvordan du kan fremtidssikre din fysiske butik. Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få den tilsendt på mail.

Whitepaper guide til at fremtidssikre butik 2023

Sådan!

Du modtager dit whitepaper på mail inden for få minutter. 😊

Whitepaper guide til at fremtidssikre butik 2023